Pages

Gornji oglas

Monday, April 30, 2012

43 - GÜNÜN ŞIKI : Derin Mermerci

 


Derin Mermerci 'nin temelli dönüş yapmasına en sevinenlerden biriyim. Çünkü giyim kuşamı ve neler giydiği en merak edilen isimlerin başında gelir. Düşünsenize Paris 'te kimbilir ne kıyafetler kaçırdık :)

Derin Mermerci kendisine yakışan doğru bir parçayı buldumu onu alır taşıyışındaki ustalıkla bambaşka alemlere götürür. Tıpkı bu nefis güzellikteki Hakaan elbiseye yaptığı gibi. Beyaz krep elbisenin derin göğüs dekoltesindeki tül detay çok klas görünüyor. Üstüne birde klas taşıyış ekledinizmi ortaya yemede yanında yat bir şıklık çıkmış. Zaten işin püf noktasıda duruşunda bana illaki seksi diyeceksiniz afrasının tafrasının olmayışı.



Üstüne giydiği kısa deri ceketi, zilyon tane Hermes'lerinden biri, YSL rugan ayakkabıları ve nefis güzellikteki tek taş kolyesiyle verebilecek en yüksek dozda gösterişli havayı katmış.

Topladığı saçları ve uçuk makyajıyla da işi abartmadan tam dengeyi yakalamış.

Hakan Yıldırım ne şanslı ki tasarımlarını en iyi şekilde taşıyan bir muse 'e sahip. Bence bu ikiliden daha çoook şıklıklar göreceğiz.



Share

Denim Gömlek Şıklığı..

Son günlerde 2 isim var ki denim gömlek kullanımları ile epey dikkatimi çekiyor. Biri Gül Saygı diğeri ise Didem Antebi.




Gül Saygı IFW sırasında denim gömleğiyle nefis bir kombinasyon yapmıştı ve tüm organizasyon boyunca en beğendiğim şıklığı olmuştu. Geçtiğimiz günlerde ise yine denim gömleği, deri ceketi, kloş eteği ve Prada ayakkabılarıyla son derece hoş görünüyor.

Ve yine geçtiğimiz hafta içinde Didem Antebi 'nin denim gömleği, mini eteği ve Chanel babetleri ile yarattığı şıklık harika. Hem genç, hem şık, hem modayı yakalamak hem de bir çocuk organizasyonuna katılmak için ideal bir kombin. Şimdi bu son cümleyi niye söyledim değil mi ? Çünkü bu çocuk organizasyonlarında öylesine noel ağacı gibi bulduğunu takıp takıştıranlar var ki çocuksu ve enerjik ruhla yakalan şıklıklar gözüme çok daha hoş görünüyorda ondan.



Birde dünyaca ünlü isimlere bakalım. Denim gömlek giyen o kadar çok isim varki o yüzden sadece en beğendiğim stilleri paylaşıyorum. Shala Monroque 'un neon sarısı ve Sarah Rutson 'ın alacalı eteğiyle denim gömlekler şahane görünüyor. Rachel Roy 'un sarı pantolon üstüne de çok yakışmış. Denim gömlek dendimi Emmanuelle Alt 'ı es geçmek olmaz. Ağır maskülen tarzıyla örtüşen denim gömlek kombinlerinin hepsi birbirinden başarılı.



Share

Can Turkey Make Its Mosques Feminist?


A campaign to make Istanbul's roughly 3,100 mosques more welcoming for women could set off a gender revolution in Turkey's places of Islamic worship - and one that may not be uniformly welcomed. "This is about mosques being a space for women," declared Kadriye Avci Erdemli, Istanbul's deputy mufti, the city's second most powerful administrator of the Islamic faith. "When a woman enters a mosque, she is entering the house of God and she should experience the same sacred treatment. In front of God, men and women are equal; they have the same rights to practice their religion."

As part of the "Beautification of Mosques for Women" project, Erdemli sent 30 teams to visit all of Istanbul's mosques and report back on the facilities for women. What the teams found was shocking, she claimed. "Many of the mosques have no toilets for women, no place for women to wash before praying," Erdemli recounted. "Most of the places allocated for women were used as storage places, and those that weren't were usually filthy and freezing cold in winter."

Istanbul's mosques are now under strict instructions to clean up and provide equal facilities for both men and women by February 2012. But it's not only a push for cleanliness and improved sanitation that is underway. The way mosques are arranged is also being changed, according to Erdemli. "In most mosques, the women's area was divided by a curtain or a wall, and this is not fair," she elaborated. "They are sacred places and women have the right to take advantage of their spiritual feeling as well." "In front of God, men and women are equal; they have the same rights to practice their religion"

 Unlike men, women are not required under Islam to attend a mosque; their presence is allowed, but, traditionally, female Muslim believers have prayed more frequently at home. Practices, however, can vary from country to country, and from mosque to mosque. In Istanbul's mosques, to reflect the beautification project's goal of equal worship space, "all the curtains and walls are coming down," Erdemli said. "But segregation will remain; men and children will pray in front of women."

 Starting in late December, inspections will start to check if mosques are complying with instructions. Since the program began in March, Erdemli has addressed over 5,000 of the city's imams and religious staff to explain the theological reason for why mosques are for women as much as they are for men. On the streets of Istanbul, there appears to be broad support for the program among religious women.
 
"Sure, it would be beautiful. It would be much better," said one 30-year-old woman, who gave her name as Münevver. "In some places, the spaces for women are clean, but in others they are filthy."

 The Diyanet, the state-run administrative body for Turkey's mosques, has not only given its complete support to the project, but also provided a theological justification. In November, the head of the Diyanet, Mehmet Gomez, gave an uncompromising speech, in which he acknowledged the problem of misogyny in Islam. "There are some wrong, incomplete, biased interpretations that do not reflect the general principles of our noble religion," Hürriyet Daily News on December 7 reported Gomez as saying.

  All are not happy with this gender revolution. "I hope all these increasing efforts are not aimed at removing the obstacles for a woman to come out of her home, and first go out to the mosque, and then to find a job; all by finding legitimacy within [the Islamic] religion," grumbled leading Islamic columnist Ali Bulac on December 3 in the Zaman newspaper. The column provoked a storm of reaction. The outcry, interestingly, was louder coming from practicing Islamic women than from secular feminists.

In her December 6 column for the daily Yeni Safak, Islamic columnist Ozlem Albayrak termed Bulac's attitude a form of "persecution against women." The heated polemic is just the latest example of an important change in Turkish society. Istar Gozaydin, a law professor at Istanbul's Dogus University and an expert on the Diyanet, argues that the rise of a new conservative Islamic middle class on the coattails of the decade-long rule of the Islamic-rooted Justice and Development Party has eased both formal and informal restrictions on Islamic women in education and state workplaces. "We see more and more women getting educated in the universities, more women in the workplace," Gozaydin said. "They've been able to become more visible in society. And they want to be a part of the mosque system as opposed to praying at home." Although the percentage of women in Turkey's workplaces and university student bodies may appear relatively low, the figures are trending upward.

A 2010 World Bank report on gender equality reported that 30 percent of Turkish women work. According to official data for the same year, women accounted for 44 percent of Turkish university students. Erdemli has her sights on the Beautification of Mosques for Women project becoming an inspiration for the rest of Turkey. She maintains, though, that its goal is not revolution, but simply bringing the Muslim faith back to its roots. "All we are doing is taking Islam to back before it was corrupted and misinterpreted, when women and men were treated equally," she said.

 source

Friday, April 27, 2012

42 - GÜNÜN ŞIKI : Esra Oflaz Güvenkaya

 


Daha geçenlerde kalem etek konusunu ele alıp kimlere yakıştığını örneklerle belirtmiştim. Bunun üstüne Hello Dergisi 'nde Esra Oflaz Güvenkaya 'nın bu resmini görmek çok hoş oldu. Yüksek belli kalem eteğin yakışması bir yana o rengin üstüne uçuk mavi bir bluz ve hırka ile eşleştirmek tam bir usta işi derim. Hele ayakkabı tonu olarak yine açık rengi seçmesi daha da bir ustalık. Saçlar doğal halinde harika görünüyor. Uçuk makyajı ve spontane verilen pozun güzelliğiyle de ortaya nasıl lezzetli bir şıklık çıkmış değil mi ?


Share

Domates Biber Patlıcaaan :)

Dolce&Gabbana 'nın 2012 İlkbahar-Yaz koleksiyonunda domates, biber ,patlıcan gibi sebzelerin renkleri ve baskıları o kadar neşeli ve estetik kullanılmış ki sayesinde hepimiz manav güzeli seçilebiliriz :)

Şimdiden birçok ünlünün üstünde görmeye başladık bile.



Domates güzelleri Kirsten Dunst ve Eva Herzigova. Kirsten 'ın havasına seçtiği model o kadar yakışmış ki Eva 'yı silmiş süpürmüş.



Felicity Jones 'a patlıcan desenli elbisenin modeli ve rengi çok yakışmış.



Paloma Faith biberli eteğini çok ilginç bir şekilde kombinlemiş. Ama favorim Dree Hemingway. Duru güzelliğiyle elbisenin havası müthiş bir uyum içinde.



Birde şalgamlı olanlar var. Sonam Kapoor hoş görünüyor. Michelle Kwan 'ın çirkinlik ötesi ayakkabıları elbiseyi mahvetmeye yetmiş.

Dergi istilasına gelirsek favorim Bianca Balti 'li Vogue Beauty 'dir.



Koleksiyonda benim favorim ise mavi güpürlü domates desenli elbise. Evet iddialı, taşıması ve yakıştırması çok zor. Ama yakışana da resimde gördüğünüz gibi müthiş yakışıyor. Mesela benim ilk anda aklıma Gül Saygı geldi. Sarışınlığı, uzun ve ince fiziğiyle bu elbiseyi nefis taşıyacaktır.



Daha bizden kimsede bu koleksiyondan bir parça görmedim. Kanımca genç neslin üstünde çok daha hoş duracakır. Bakalım kimler bu modelleri giyme cesaretini gösterecek ?!




Share

CARTIER Love Bileziği !!




Cartier 'in ikonik "aşk" bileziği ününden ve özgünlüğünden hiçbir şey kaybetmeden hala popüler hala her ünlünün bileğini süslemeye devam ediyor.

Ortaçağdaki bekaret kemerinden esinlenerek 1969 yılında takı tasarımcısı Aldo Cipullo tarafından hayata geçirilen bu özel bileziklerin kullanımı da en az tasarımı kadar sıradışı. Aşkı ve bağlılığı simgeleyen bu bilezikleri sevgiliniz kolunuza taktığında bilinki istediğiniz zaman çıkaramazsınız. Çünkü özel bir kilit mekanizmasına sahip olduğu için anahtarı sevgilinizdedir ve ancak o istediği zaman açıp çıkarabilirsiniz. Tabi artık günümüzde buna pek rağbet edilmiyor. Sevgiliniz olsun olmasın birçok kişi bu bileziklerin güzelliğine karşı koyamıyor. Yalnızları oynasanız bile anahtarın sizde olması yeter :)

18 karat altın ve pilatinium kullanılan bileziklerin sarı, beyaz ve pembe olarak 3 çeşidi var. Geçen sene fiyatları 5 bin 550 $ idi. Ama her sene fiyatları arttığı için bu sene ne kadardan satılır Allah bilir !



10 pırlantalı model 12 bin $.




Safir, ametist taşlarının kullanıldığı Rainbow modeli ise 6 bin 750 $



Bunların en afilli modelleri ise gördüğünüz bu çok taşlılar. Hepsine minik kalpçiklerimi gönderiyorum. Dünden beri hepsiyle büyük bir aşk yaşıyorum ve biliyorum ki bunun sonu kocam olacak şanssız adam için çok fena çoook :)

Cartier Love Bileziğe karşı koyamayan ünlülere gelirsek saymakla bitmez !



Önce efsanelerle başlayalım. Steve McQueen 'in karısı Ali McGraw 'a hediyesi bir Cartier Love idi.



Mücevher ve devlerin aşkı dendimi akla gelen ilk ismin bu bileziği takmış olması hiç şaşırtıcı değil öyle değil mi ?



Jennifer Aniston



Reese Witherspoon



Angelina Jolie



Jessica Alba




Hilary Duff.



Rosie Huntington-Whiteley



Kristen Stewart



Mila Kunis



Kate Hudson



Katie Holmes



Britney Spears



Kate Bosworth



Salma Hayek



Avril Lavigne



Lady Gaga



Minka Kelly



Kate Winslet



Eva Mendes




Kourtney Kardashian



Rachel Zoe



Molly Sims



Kristin Cavaralli



Rihanna



Jennifer Lopez



Katie Cassidy



Larry King



Olivia Palermo



Nicky Hilton



Sylvie Van der Vaart



Vanessa Hudgens



Sofia Vergara



Lindsay Lohan



Nicole Richie



Carine Roitfeld. Hem beyaz hem de sarı altınlı olanı kullanıyor. Telefon kılıfının Givenchy eteğinin desenelerinden olduğunu farkettiniz mi ? İlginç !




Anna Kournikova ciddi bir Cartier Love sevdalısı. Neredeyse bütün koleksiyonu almış.



Hem Halle Berry 'de hem de sevgilisinin kolunda. Anlam olarak en doğrusu.



Bir diğer uyumu Jennifer Love Hewitt ve Jamie Kennedy 'de görüyoruz.



Phillip Lim 'ın bileziklerinin birbirine değmiyor olması çok ilginç !




Kanye West biraz abartmış diyebilir miyiz :)




Mehmet Öz 'ün kızı Daphne Öz de Cartier Love sevdalısı.




Share