Pages

Tuesday, September 18, 2012

Dantel Gibi Bir Kek | Mississippi Mud Cake


Orijinal ismi Mississippi Mud Cake (Mississippi Çamur Keki).
 Tarifinde yoğun bir şekilde kahve ve bourbon barındırıyor. Islak bir yapısı olması sebebiyle tek başına yenebileceği gibi pastalarda pandispanya yerine, tekrar ıslatmaya gerek kalmadan da kullanılabilir.
Ben bu kekin  tadını bilmem ama dantel görünümlü  süslemesi bile bu keki yapmak için bir neden olabilir.
Yemeğe kıyılır mı o da ayrı bir sorun, en iyisi biz bu keki yemeyelim, seyredelim, keki örmeye, pardon yapmaya başlıyoruz:pp
 AYY !... AMA YİNE DE ÇOK CANIM ÇEKTİ ÇOOK:)):pp






Gerekli Malzemeler:
 *275 gr. un
 *2 çay kaşığı kabartma tozu
 *Bir çimdik tuz -225 gr. tereyağ
*180 gr. acı çikolata, biraz   kakao
*2 çay kaşığı vanilya
*120 ml. çok koyu hazırlanmış granül kahve (nescafe)
*335 gr. tozşeker (ben 250 gr. kullandım)
*120 ml. bourbon (aynı oranda kahve de kullanılabilir)
*4 yumurta
*Üstünü süslemek için temiz bir  dantel parçası ve pudra şekeri
* İkram ederken kullanmak için vanilyalı dondurma.
 ( Lauren Chattman "Mom’s Big Book of Baking" kitabı)
  *1. Önce fırını 180 dereceye ayarlayıp ısınmaya alın. 25 cm.lik kelepçeli kalıbını yağlayın.
  *2. Bir kaba unu, kabartma tozunu, vanilyayı ve tuzu eleyin, çırpma teliyle karıştırıp havalandırın.
  * 3. Tereyağ, çok ufak doğranmış çikolata ve koyu bir şekilde hazırlanmış kahveyi bir tencereye koyup çok düşük ısıda tereyağ ve çikolata eriyinceye kadar mikserle karıştırın. Ocağı kapatın ve karışıma şekeri ve burbonu ekleyip şeker çözülene, karışım pürüzsün bir şekil alana kadar çırpın.
  *4. Ayrı bir kapta yumurtaları düşük hızda köpük köpük olana kadar çırpın. Yavaş yavaş çikolatalı karışımı yumurtalara ekleyin. Daha sonra unlu karışımı da ekleyin ve homojen bir karışım elde edene kadar çırpın. Hamuru kek kalıbına dökün. Üzerini plastik spatula ile düzleyin.
 * 5. 45 dakika kadar pişirin. Ortasına kürdan batırdığınızda kürdan temiz çıkıyorsa kekiniz pişmiş demektir. Fırından çıkardıktan sonra 5 dakika bekletip, tel üzerine çıkarak soğumaya alın. Tamamen soğuduktan sonra çevirip üzerine temiz bir dantel koyup, pudra şekeri eleyerek dantelin izini çıkarın ve dilimleyip vanilyalı bir top dondurma ile ikram edin.
  Afiyet bal şeker olsun!...
*paintedbycakes*

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.