Pages

Gornji oglas

Tuesday, November 6, 2012

Bu Bir Tasarımcının Bir Başka Tasarımcının Tasarımını Uyarlaması Hikayesidir !

Deniz Berdan hakkında konuşacağım ama markası için ne diyeceğimi şaşırdım. Ortada bir dolu marka ismi var acaba hangisi doğrudur yardımcı olun. DB, DB Berdan, DB Junk, BEG, Deniz Berdan diye toplu olarak yazmak en iyisi sanırım :)

 
 
Geçtiğimiz günlerde Deniz Berdan, markalarının Londra Moda Haftası 'na katılması şerefine İstanbul 'da dostları için bir parti düzenlemiş. Buraya kadar herşey normal. Hakkıdır yapacaktır tabiki de.
 
Ama gelin görünki parti sahibinin giydiği elbiseyi görünce hafif dozda bir elektrik yemiş gibi oldum. Çünkü elbisesi, kafes dikişi, incileri ve taşlarıyla Balmain 'in 2012 Fall koleksiyonunu çağrıştırıyordu. Ha diyeceksiniz ki Zara 'da TopShop 'da neredeyse birebir benzerleri satılıyor. Vardır elbette. Onlarla markaların kendileri başa çıkamamış biz mi çıkacağız. Orjinaline 50 bin lira bayılmak yerine üretilmiş satışa sunulmuşu aldınız giydiniz diye eleştirecek halim yok. Ama bunu ben tasarımcıyım diyen biri yapıyorsa işte orda durun bakalım derim. Bir tasarımcının başka bir tasarımcının koleksiyonundan esinlenerek model çıkartması ve bunu Londra Moda Haftası 'nda defilesinin gerçekleşmesi şerefine düzenlediği basına açık bir partide giymesinin sözlükte karşılığı nedir bir türlü bulamıyorum ?! Yani bu şöyle birşey oluyor. Stella McCartney son koleksiyonu şerefine düzenlediği partide Miuccia Prada 'nın son koleksiyonunun ana temasını oluşturan bir parçayı kendince yorumlayıp giyiyor. Şimdi anladınız mı durumu ?!


* Bu post ©ModaVeSosyete 'ye aittir. Blog ismi ya da linki olmadan başka bir yerde kullanılamaz. Aksi taktirde yasal işlemlere başvurulacaktır.

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.