Pages

Tuesday, June 11, 2013

Düşündüğünden Daha Yakınsın

Son günlerde sıkça dinlediğim parçalardan biri...


Önce büyüktür hayallerin... Umudunu neredeyse hiçbir şey kıramaz."En" zoru neyse onu seçersin. Ulaşılması en güç hangisiyse,o yola girmişsindir. Seni engelleyebilecek kimse yoktur. Tökezleyeceğine ihtimal bile vermezsin. Her şeyi düşünürsün ya,onun için de bir B planın vardır senin. "Hey gidi heyyy..Biz de öyle hayaller kuruyorduk ama adı üstünde hayal işte,öylece kaldı." şeklindeki cümleler canını sıkamaz. Çünkü farklı bir gazla gidiyorsundur. Hatta hoşuna bile gider; hırslanırsın. Her şey zamanı geldiğinde gerçekleşecek, bilirsin. Evet evet, inanmanın ötesindedir. O emin olma durumunu yaşarsın. Tereddüt etmezsin, ettirmeye çalışanlara da izin vermezsin. Hatta inceden "hıhı bekleyin siz" dersin.

Uzun bir sürenin ardından, düşmeye başlar omuzların. Başını dik tutarsın,ama engel olamazsın kamburluğuna. Arada silkelenirsin, "ha gayret" diyip, devam edersin. Düşüktür artık enerjin. Bilmekten inanmaya geçersin. Koşmayı bırakır yürümeye başlarsın. Ayakların geri geri gitse de , yerinden kımıldamaya mecalin olmasa da , zorlarsın, kendi kendini heveslendirmeye çalışırsın... Belki biraz "kandır"ırsın kendini...Sonra biraz da "kanar"sın..


Öyle bir an gelir ki...Artık ne sen varsın ne de hayalindeki sen. Yıllarca beraberinde taşıdığın her şey bulanıktır artık. İç içe geçmiştir tüm bil(me)diklerin. Hiç çözemediğin, sırası gelince yaparım dediğin onca şeyin birikmiş olduğunu görürsün..Görürsün görmesine de, artık enerjin yoktur. Ne düşünmek istersin geçmişi, ne bulmak istersin kendini, ne de görmek istersin geleceği..

Böyle olmamalıydı dersin, herkes gibi değil benim dünyam. Yapmam gereken, yapmak için doğduğum şeyler var benim. Diğerleri gibi hayal kurup,sonra çekilip bir köşeye sadece "hayalmiş" dediğim bir hayat değil bana yakışan. Bana? Ben ve diğerleri? Her şey flulaşır. Aslında hiç bir şey sandığın gibi değildir. Sadece senin gördüğün kadardır, görebildiğin kadar.

Minik minik çırpar kanadını içindeki kuş...Son kez direnir. "Dayan!" der,"Çok az kaldı." Duyabilirsen...Kazanırsın.

Şimdi sizinle bir hikaye paylaşmak istiyorum:




No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.