Pages

Wednesday, August 7, 2013

Unutma, "artık olmaz" dediğin her an , aslında "her şey" olabilir.

Çok sevdiğim şarkılardan biri, dinlemek isterseniz:
Bella Luna


Tek bir adım.

Tek bir kelimeyle bazen, bakışlarla kimi zaman ya da sıcak bir gülümsemeyle sadece...
Sizi çağıran şey her ne şekilde geldiyse yardıma, yüreğinizin sesine kulak verin. Belki de gerçekten tek bir adım kalmıştır bu kez. Kormayın, geri çekilmeyin, vazgeçmeyin. En kötü ihtimalle bir kere daha denemiş olacaksınız sadece. Kaybedecek bir şeyiniz yok anlasanıza. Aksine belki kazanacağız yeni bir yaşam var şimdi karşınızda...

Hayallere doğru uzanan kırmızı halıda , tek bir flaş olacak belki parlamana sebep. Korkusuzca yürümek, dik durmak için uğraştığın geceler sonunda, her şeyin planladığın gibi gitmesi için  doğacak güneş bu kez. Yıllar önce kafanda canlandırdığın, olması için değil, o an mutlu olmak için kurduğun düşlere uzanan kapı, aralık şimdi. İnanamıyorsun içeriye sızan ışığa. Gerçek olabilir mi diyor içindeki ses. İlk kez bu kadar fısıltıyla konuşuyor anı bozmamak için. Ayakların hedefe odaklanmış yürürken, düşündüğün şey kapının arkasındaki manzara değil, kapının gerçekten açık olup olmadığı hala. O kadar şüphecisinki , seni kandırmak için yapılan bir oyun, kaderin sana gülmek için hazırladığı bir tuzak olduğunu bile düşünüyorsun belki. Ama içindeki merak oraya gitmene sebep olacak , kaçarın yok biliyorsun. Bakacaksın, ne olursa olsun, ittireceksin o kapıyı. Deneyeceksin bir kere daha. Bu kadar yaklaşmış olabilir misin ? Yıllarca beklediğin , umut ettiğin, belki dediğin , olmasını istediğin kaderin, oracıkta duruyor olabilir mi?

Bütün o soğuk parmaklıklar dört bir yanını çeviren, güçlü zincirler hani esaretine sebep , o koca karanlık zindan bakışlarını dehlizinden alamadığın , titreyen bacakların sonra, korkaklıktan değil yalnızlıktan bembeyaz olmuş tenin ve yosun tutmuş gözlerin... Her filmin iyi bir sonu olabilir mi gerçekten? Onca kavgadan sonra, barış imzalamaya gelmiş olabilir mi kötü kader?

İmkansız diye bir şeyin olmadığına inanıyorsan eğer. Bunun da cevabını biliyorsun.
Bugün , neden beklediğin gün olmasın?
Unutma, "artık olmaz" dediğin her an , aslında "her şey" olabilir.

Naz

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.