Karabuğday özellikle gluten alerjisi olanların vazgeçmemesi gereken bir besin. Sayısız faydaları var aynı zamanda zayıflamak için uygulanan diyet listelerinde de yerini aldı. Özellikle Derya Baykal ve kızlarının Karabuğday kürü ile zayıflamasının ardından adını daha sık duymaya başladığımız karabuğday ile diyet yaparak 1 haftada 6 kiloya kadar bile vermek mükün oluyormuş.
Karabuğday Diyeti
1 su bardağı kadar karabuğdayın üzerine gece yatmadan 2 su bardağı sıcak su ekleyerek sabaha kadar bu şekilde bekletiyoruz. sabah kalkıp yumuşayan karabuğdayı haşlıyoruz ve sabah kahvaltısı dahil acıktığımız zaman tüketiyoruz. Karabuğday tek başına tadı kötü olduğu için yanında bir kase yağsız yoğurt, salatalık, domates tüketebilirsiniz. Yada içerisine elma rendeleyerek tarçın ile tatlandırabilirsiniz. Unutmayın asla tuz ya da şeker kullanmıyoruz. Diyet boyunca bol bol su ve yeşil çay içmeyi ihmal etmeyin.
Karabuğdayın faydaları
1.) Karabuğday, vitamin P ihtiva eder. Vitamin P de flavonoid rutin içerir. Rutin' in kandaki kolestrolü azaltıcı etkisi bilinmektedir. Buna ilaveten yüksek kan basıncını önleyici bir etkisi de vardır. Rutin damarlara esneklik ve güç kazandırır. Rutin' in etkisi vitamin C ilavesiyle daha da artırılabilir.
2.) Japon araştırmacılar karabuğdayın çok besleyici bir gıda olduğunu ve vücudu rahatlatıcı bir etkisinin bulunduğu ve iltihaplanmayı, aşırı terlemeyi, burun kanamasını önlediğini belirtmişlerdir.
3.) Karabuğday unu raf ömrünü artması için hafif bir ısıl işleme ihtiyaç duyar.
4.) insan vücudu karabuğday da bulunan proteinin % 74' ünü kullanılabilir. Diğer bazı gıdalarda yüksek proteine sahiptir ancak yüksek oranda da yağ ihtiva ederler. Oysa karabuğday yağ çok azdır ve Glüten de bulunmaz.
5.) Karabuğday mükemmel bir Amino asit kompozisyonuna sahiptir. Lysine çok yüksek oranda bulunur. Bu oran buğday ve beyaz pirinçdekinin iki katı kadardır.
6.) Karabuğday önemli miktarlarda vitamin B1 ve B2 ihtiva eder. Vitamin B1' in sinirlerin çalışmasını kolaylaştırıcı bir etkisi vardır. Vitamin B2 ise yağların işlevlerinde yardımcıdır. Günde 100 gram karabuğday tüketilirse yetişkin bir insanın günlük Vitamin B1 ihtiyacının %40' ı karşılanır.
7.) Karabuğday insan vücudunda istenmeyen kolestrolün azaltılmasında etkilidir. Karabuğdaydaki steroller kan serumunda kolestrol artışını engeller.
8.) Potasyum, magnezyum, fosfor ve demir kara buğday ununda bol miktarda bulunur. Demirde diğer tahıllarda olduğundan daha yüksektir. Bu minareller yüksek tansiyon ve kansızlıkta çok önemli bir role sahiptirler.
9.) Karabuğday karaciğerin çalışmasında kolaylaştıran choline ihtiva eder
10.) Böbreklerin çalışmasında yararlı etkileri tespit edilmiştir.
11.) Karabuğday az miktarda yumurta, tavuk, sebzelerle birlikte tüketilirse ideal, dengeli ve besleyici bir yemek yenilmiş demektir.
Karabuğday düzenli olarak 30 gram tüketilirse kiloyu ve yüksek kan basıncını düşürdüğü tespit edilmiştir. Buna ilaveten düşük kalorilidir ve kan şekerini optimal bir seviyede tutar. çünkü karabuğday oldukça yavaş sindirilir. Yine yemeklerde tüketilmesi uzun sürekli bir tokluk verir..(kaynak:Yar Bakliyat-Karabuday-Kara buday-Kara bugday-Greçka)
Oylarınıza talibim
Şuan 'En Çalışkan Blog' kategorisinde yarışmacıyım desteklerinizi bekliyorum arkadaşlar. Oy vermek kesinlikle ücretsiz ve sadece 1 dakika sürüyor. Benim için 1 dakika ayırırsanız çok mutlu olurum.
http://bumerang.hurriyet.com.tr/bumerang-odulleri/58034.htm Teşekkürler..
No comments:
Post a Comment
Note: Only a member of this blog may post a comment.