by sonia sieff via tumblr
kitchen design & photograph by carol reed
kitchen design & photograph by carol reed
kitchen design & photograph by carol reed
by honey & jam
by honey & jam
O muhteşem masanın etrafında oturup çay içip ve kek yiyerek uzun uzun gevezelik yapmak ne mükemmel olurdu :))
*dustjacketattic.*
LİMONLU TART TARİFİ:
MALZEMELER:
1 paket hazır tart unu,
2 yumurta,
1 yemek kaşığı tereyağ.
KREMASI İÇİN :
3 çorba kaşığı buğday nişastası,
1 su bardağı su,
1/2 su bardağı şeker,
1/2 su bardağından biraz daha az limon suyu,
2 yumurta sarısı,
1 yemek kaşığı tereyağ.
YAPILIŞI:
Hazır tart ununun üzerindeki tarife göre 2 yumurta ve tereyağ ilavesi ile hazırlayıp yağlanmış tart kalıbında önceden ısıtılmış fırında (170 derecede) pişirin. Diğer tarafta kremayı hazırlayın.
Bir tencereye su , nişasta, şeker, limon suyunu koyup pişirdikten sonra altını kapatıp yumurta sarısı ve tereyağ ekleyip, pürüzsüz olması için blenderden geçirin.
Kremayı tartınızın üstüne döküp bir kaşıkla düzelterek ister limon dilimleri ile süsleyin, ister pudra şekerini bir süzgeçle üstüne serperek servis yapın.
Afiyet olsun!...
♥ Follow Me on Bloglovin
No comments:
Post a Comment
Note: Only a member of this blog may post a comment.