Pages

Gornji oglas

Thursday, February 14, 2013

İyilik Hareketi

Bugün sevgililer günü ... Sevgilinizle veya eşinizle çok romantik bir gün geçirmiş olabilirsiniz... Size çok güzel bir buket çiçek veya çok güzel bir hediye göndermiş olabilir... Veya şuan bir ilişkiniz yok ve sıradan bir gün geçirdiniz... Bence bunun çok da önemi yok... Şöyle ki, bence sevgiyi bir güne yada maddesel şeylere sığdırmak imkansız ve saçma... Sadece bugün için gönderilen çiçeklerden se, içten gelen bir zamanda, yol kenarından koparılmış bir papatya daha sıcak gelir bana her zaman.... Zorunluluktan yapılandansa yada bir güne yetiştirilmeye çalışılmasındansa, beklenmeyen bır anda olmalı sürprizler... Ve amaç karşındakinin gerçek mutluluğunu gözlerinden okuyabilmek olmalı... Peki ben tüm bunları neden yazdım... Çünkü bence sevgi, sadece birini sevmekle olmaz... Böceği de sevmeli insan bir bitkiyi de, küçücük bir cocuğun sımsıcak gülüşünde görmeli kendini, yada yaşlı birine yapılan bir yardımın karşılığında size sunulan samimi bir duada...

Bazen hayatı es geçiyoruz, bize sunulan ve yapmamız beklenen şeyleri yapmak için o kadar çok efor sarfediyoruz ki hayattaki küçük mutlulukları yaşayamıyoruz... Karşılıksız, sadece gerçekten iyi hissetmek için yapılan şeylerden bahsediyorum... Çalışıp işimizde birçok başarıya imza atıyoruz, tebrik mesajları yada primler alıyoruz... Okulda başarılı oluyor ve karşılığında iyi notlar ve gelecek kariyerimiz için iyi referanslar oluşturuyoruz... Veya bir sürü şey yapıyoruz ama hep karşılığında birşeyler alıyoruz... ;)

Hala okumaya devam ediyorsanız, sonunu merak ediyorsunuz demektir, yazdıklarımın... Kısacası diyorum ki... Bir iyilik hareketine davetlisiniz... Küçük yada büyük, maddi manevi.... İyiliğin bir sınırı yada kalıbı yok... Sizin için neyse o... Bankada bir hesabınız varsa ve internet bankacılığını kullanıyorsanız, bir çok kuruma oradan bağışta bulunabiliyorsunuz, benım az zamanım var dıyen bunu yapabılır... Evde bınlerce kıyafetınız var, en az bır yıldır gıymedıgınız kıyafetler yokmu... Daha ne kadar gardrobu bekleyecek o kazak? Soğuktan üşüyen birine verseniz fena mı olur?

Apartmanınızda yaşlı bir teyze yokmu... Yarın, müsait oldugunuz bır zamanda kapısını çalıp yardım edılıp edılmeyecek bir seyi olup olmadıgını sorun mesela.. Ne olur ki, istediği bir şeyi yapsanız... Belki hiç kimsesi yok ve patlayan ampülünü değiştiremediği için karanlıkta oturuyor, kimbilir?

Hadi yarın bizim günümüz olsun... Hayatı daha yaşanılabilir bir yer yapmak elimizde... Ne yapabilirim diye sorun kendinize... Durmayın, yapın ve evrene daha çok huzur ve mutluluk yollayın...

Hiçbir şey yapamıyor musunuz.... Sarılın.... Çünkü sarılmak en büyük ilaçtır... Ve sevginin iyileştiremeyeceği hiç bir şey yoktur... Sokakta gördüğünüz bir köpeği sevin, bir kedi için su alıp koyun yanına... Pencerenizin önündeki mermere bır dilim ekmek ufalayın olmaz mı?

Hadi bakalım, kolları sıvayın, hayatı daha mutlu yaşamak, gece yatarken bir an önce sabah olsa da yepyeni bir gün de yepyeni mutluluklar yaşayabileyim demek için bir adım atın...

İsterseniz bu linki duvarınıza kopyalayın ve arkadaş listenizdeki tüm dostlarınızın bu harekete katılmasına ve yaptıkları iyiliklere vesile olun... Göle damlayan bir damla suyun, nasıl yavaş yavaş büyüyen daireler çizdiğini bilirsiniz... Dalgalara kulaç atmak elimizde ;))


Kimler harekata katılıyor? ;)

Eda


















No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.