Pages

Gornji oglas

Tuesday, February 19, 2013

Nil Karaibrahimgil 'li ve Buse Terim 'li BURBERRY PRORSUM Defilesi..

Son 2-3 senedir Londra Moda Haftası çerçevesinde gerçekleşen Burberry Prorsum defilesi benim açımdan yine bol malzemeye sahip. Burberry Türkiye 'nin Ebru Şallı ve Burcu Esmersoy 'dan sonra bu sene Türk ünlüsü olarak seçtikleri isim Nil Karaibrahimgil. İlk anda hiç aklıma gelmeyecek ama düşününce neden olmasın gayet hoş bir seçim diyebileceğim bir isim.







Kıyafeti acaba nasıl olacak diye merak ederken aklımda zaten klasik bir Burberry Prorsum kadını görünütüsü yoktu. Nil 'in mutlaka kendi tarzını konuşturacağından emindim. Sevelim sevmeyelim Nil memleket sınırları içinde gerçek anlamda stili olan yegane isimlerden. 

Ne zaman ilk resim twitter a düştü hah tam onluk renkli metalik bir seçim yapılmış dedim. Dedim demesine ama boydan resimleri hele hele fotoğraf ajanslarının profesyonel resimlerini görünce heyecanım sevincim balon gibi sönüverdi. Ne demek istediğimi koyduğum resimlerden rahatlıkla görebilirsiniz. 

Öncelikle belirtmem gerekir ki metalik trençkotun iddialı renkleri Nil 'e çok yakışmış. Bunda sorun yok. Trençkot kendi başına nefis bir parça. Lakin bu güzeller güzeli parçanın ne boyu ne de kesimi Nil Karaibrahimgil 'e hiçmi hiç uygun değil. Bu tarz kalın kumaş ve bu uzunlukta bir trençkot ciddi ciddi uzun bir boy ister. Bir 10 santimlik kısalık bile Nil 'in tüm havasını değiştirebilirdi. Kızcağız olmamasına rağmen etli butlu görünmüş. Hadi bunda hata yapıldı peki o ayakkabı modeline ne denir ?! İşte bu çok büyük bir hata. Ayakkabının modeli önden bakınca anneanne modeli arkadan bakınca bildiğiniz tuğla görüntüsünde. Üstelik 2 metalik bir arada olunca olmuş sana alasından bir curcuna. Şayet trençkotun boyu dizüstü olsaydı 2 metalik bir arada şahane olabilirdi. Neden mi çünkü elimizde güzel bir örnek varda ondan.

Alın işte karşınızda Blonde Salad yani Chiara Ferragni. Dizüstü metalik bir Burberry Prorsum trençkot ve ayağında Nil 'in ayakkabısı. Gözü tırmalayan birşey var mı ? Hayır, aksine insanın nefissss diye naralar atası geliyor. 



Yine Chiara ve Nil 'in üstündeki aynı trençkot. Ama trençin boyuna dikkat edin.. 




Ya da Begüm Şen. Çok uzun boylu olmasına rağmen dizüstü bir seçim yaparak bot bile giyebilmiş ve sırıtmamış. Bu örneklerden sonra 1.55 boyunda Nil Karaibrahimgil 'e bu boy trençkotu seçenlere selamlarımı gönderiyorum. Moda biraz da matematik işidir ve her parça her bedene göre değildir. 


Geliyorum saç ve aksesuara. Instagram 'da tüylü tokası beğenilmedi ama ben kendisine çok yakıştırdım. Resmin altına da not düşmüştüm ; Birtek ona yakışır sakın evde denemeyin diye :) Gerçekten de bu tarz bir uçluk kılçıklık birtek Nil 'e yakışırdı ve bu tavrından taviz vermemesi çok hoşuma gitti. Yüzü zaten çok güzel. Gülümsemesi ise en güzeli. 

Uzun lafın kısası Nil Karaibrahimgil bir Burberry Prorsum kadını olarak sınıfta kalmıştır. 




Ve sırada çok sevdiğim Buse Terim var :) Bakmayın twitter da atışır matışırız ama bazı insanlarda böyle anlaşır işte. Medeniyet çerçevesinde o bana laf ben ona laf atarak güzel güzel geçiniyoruz :) 

Buse Terim nasıl olduysa Türkiye 'nin en başarılı(!) ve en ünlü blogger kimliğini bir yana bırakarak low profile bir görüntü vermiş. Sadece defile mekanında Burberry Türkiye 'ye bir de Vogue 'un Bugün Ne Giydim? 'ine görüntü vermiş. Ünlüler bölümünden geçmediği için de profesyonel kameramanların çektiği görüntüler yok. 

Siyah sade straples bir elbise üstüne saten kumaştan mor mini bir Burberry Prorsum pelerin giymiş. Genel anlamda beğendim. Baseni fazla olmasına rağmen elbisenin rengi, eteğin düz kesimi ve yerinde boyuyla, ince beli ve orantılı büstüyle hoş göründüğünü söyleyebilirim. Pelerin kıyafete zarif bir dokunuş katmış ve çok yakışmış. Saçı ve makyajı da aynı oranda gayet güzel görünüyor. Klasik bir siyah Christian Louboutin ile de işi bitirmiş. Nil Karaibrahimgil modanın matematiğinden sınıfta kaldı ama Buse Terim vücut yapısına göre uygun parçaları seçerek geçer notumu almıştır. 

Ve son olarak tabiki de diğer ünlü davetlilere bakmazsak olmaz. En beğendiğim Burberry Prorsum giyen davetlilere hep birlikte bakalım.



Rosie Huntington-Whiteley kırmızı pantolon ceket takımıyla harika görünüyor. Böyle bir takım altına ince bantlı stilettolar giyildiğinde kalbimin çarpıntısı hızlanıyor. Muhteşemm !!



Olivia Palermo çok kasvetli olmuş ama her haliyle hoş ve zarif. 


Miroslava Duma da Nil gibi minyon bir kadın ama işi bilenlerden. Trençkotlarının boyu aynı olmasına rağmen Miroslava sadece omuza asıyor ve açık kullanarak tüm dikkati gömlek ile eteğe çekiyor. 


Victoria Pendleton 'ın ceketi nefis güzellikte ve sade bir kombin yaparak kullanmış.



Donna Air iddialı kumaştan elbiseyi çok yakıştırmış. Trençkotu ve Burberry Prorsum ayakkabılarıyla çok şık.


Frieda Pinto nasıl üşümedi bilemiyorum ama kombini çok şık ve yakışmış. Bu ayakkabı modeli de o kadar kötü değilmiş. Tüm olay yakıştırmasını bilmekmiş :)



Gabriella Wilde 'a bayıldım. Pelerini, jean pantolonu ve turuncu ayakkabıları hepsi bir arada şahane yakışmış.



Leigh Lezarkat metalik renkli ceketi ön plana çıkartmak için siyahlarla eşleştirmiş.



Atkuyruğu saç modelini en yakıştırdığım isim Kate Beckinsale beyazlar içinde gözalıcı görünüyor. 


Michelle Dockery klasik bir Burberry Prorsum görüntüsü içinde ve çok hoş görünüyor.



Melanie Laurent iddialı trençi güzel taşımış. 

Benden bugünlük bu kadar. Sırada Nil Karaibrahimgil ve Buse Terim 'in Burberry Prorsum kombinleri hakkında sizin fikirlerinizi öğrenmek var :)

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.