Pages

Gornji oglas

Wednesday, September 4, 2013

DIY Lezzet | Gazpaco "Domates Cacığı"

Google'un engin denizinde yüzerken, gecenin bi saatinde  biraz da açlıktan olsa gerek bu tabağı görünce canım çekmedi desem yalan olur !
Domates daha hükmünü sürerken yapılacak basit ama enfes bir tarif bence...
Bende ilk defa duyuyorum ve görüyorum adı ”Gazpaco”
 Soğuk çorbaların en güzeli, anneannelerimizin  yorumuyla Domates Cacığı yada Bağ Salatası.
 Domatesin cacığı da olur mu canım dediğinizi duyar gibiyim, olmuş işte anneler, anneanneler böyle uygun görmüş:)
 Aslında bu bir İspanyol içeceği-çorbası ....
İspanyollar bu karışımı blenderden geçirip bir kasede küp küp kızartılmış ekmekler (kruton) eşliğinde içmeyi tercih ediyorlarmış.
gazpacho
Malzemeler:
* 2-3 olgun domates
* 1 küçük boy kuru soğan
* 1 diş sarımsak
* 1 adet yeşil taze biber
* 1 adet orta boy salatalık
* 1 dilim kuru ekmek
* 2-3 yemek kaşığı sirke yada limon suyu veya koruk suyu
* yarım çay bardağı zeytinyağı (tercihan 2 kaşık )
* 2/3 su bardağı domates suyu
* Karabiber, tuz
Yapılışı:
 Domatesler küp küp minicik doğranıyor, biberler yine incecik, salatalık küp küp, maydonoz incecik, hepsi karıştırılıp zeytinyağ, tuz ve karabiber ekleniyor. Ağzı kapalı bir kapta bekletiliyor.
 Sarmısak dövülüp biraz ekmek içiyle harmanlanıyor. Servis sırasında, bir kaseye önce domatesli karışım koyuluyor, sonra üzerine sarmısaklı ekmek içleri, buz küpleri, yine biraz zeytinyağ gezdiriliyor, karabiber maydonoz ve bir kaç dal taze fesleğen.
Hepsi bu!

Of of çok imrendim , yazlık dönüşü diye dolabım  tam takır, kuru bakır maalesef:(
 Sabah olsa da alsam kokulu kokulu domatesler, yapıp da afiyetle yesem ne güzel olur:)

Bu arada oğlumun İspanyol oda arkadaşı Dario'ya sesleniyorum hey yo Dario, yap bi Gazpaco bizim ki de öğrensin, tatsın  şu çorbayı  tam sahibinden:))
Denerseniz size de afiyet, bal şeker olsun!...
{aynacunda}
{portakalağacı]}
  ♥  Follow Me on Bloglovin 

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.