Pages

Gornji oglas

Monday, November 4, 2013

ELIF CIGIZOGLU SS2014 KOLEKSİYONU



Uzun zamandır tanışmak istediğim biriydi Elif Cığızoğlu. Yıllar önce kendisini eleştiren yazılarım olmasına rağmen zaman içinde ortaya sunduğu koleksiyonları beğenmemek de imkansızdı. Rüştünü ve yeteneğini ispatlamış bir isim Elif Cığızoğlu. Her zaman savunduğum gibi koleksiyonların kimliğinin ve karakterinin olmasıdır. Elif Cığızoğlu 'nun her koleksiyonunda bunu rahatlıkla görebilirsiniz. Şayet bir kıyafetin markasını bilmeseniz bile bu kesin X 'in tasarımıdır diyorsanız görev tamamlanmış demektir.

İşte bu görevini tamamlamış bir kaç isimden biri olan Elif Cığızoğlu 'nun Nişantaşı 'ndaki atölyesindeydim. Ne yazık ki gazetedeki köşem bana yetmiyor. Ama burda her detayı en ince ayrıntısına kadar rahatlıkla inceleyebilirsiniz.

Şahane bir evsahipliği, doyamadığım sohbetiyle 2014 İlkbahar-Yaz Elif Cığızoğlu Koleksiyonunu ilk kez burada görüyorsunuz !!

Geçtiğimiz IFW 'de yeni doğum yapması sebebiyle yer alamadı ama bir sonrakinde mutlaka olacağının müjdesini aldım. Ne de olsa bazı isimlerin eksikliği çok hissedildi.

Koleksiyonun en belirgin özelliği ve kimliği barok döneminin spor giyim detaylarıyla birleşmesi. Dünya modasına son 2 senedir yön veren dönem çizgileri ve spor detay bileşiminin en güzel örneklerinden birini Türk tasarımcılarımızda da görmek mutluluk verici. 

Yaz koleksiyonunda sert ve köşeli formların yerini daha yuvarlak ve daha dişi formlar alıyor. Ağırlıklı olarak ipek yün, ipek şifon, ipek organze ve bir ilk olarak dantel kullanılmış. İlk kez kullandığı dantel de epey coşmuş. Ama öyle güzel işlenmiş ki hayran kaldım. İpek organzelerin altına gizlenen dantel müthiş gizemli ve daha modern. Pastel tonların güzelliği, kumaşların kalitesi, işçiliğin kusursuzluğu sizi hemen etkisi altına alıyor. Tül ve bol düğmeli sırt dekolteleri birbirinden zarif. Siyah beyaz seride ise kalın kemerler, geniş yakalar ve hacimli, bol omuzlar kullanılmış. Mini şortlar ve piliseli etekler birbirinden güzel.

Hiç kuşkusuz gelecek yaz Elif Cığızoğlu en rağbet edilen koleksiyonlardan biri olacak....



















No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.