Pages

Gornji oglas

Monday, July 22, 2013

Naz'ın içinden gelmiş bu akşam, sizin için karalamış :


Bir şeyler mi eksik hayatında? Sanki bir boşluk var tarif edemediğin? Ya da gayet iyi biliyorsun dolduramadığın, kapatamadığın, saramadığın yaranın nerede olduğunu!

Peki daha önce hiç düşündün mü ; almayı beklediğin şeyi , önce senin verip vermediğini? Ee tamam işte bende yok ki vereyim diyorsan, söyliyeyim : yaşamının sonuna kadar bu kısır döngüde kalmaya mahkumsun. Beklemek istiyorsan,devam et.

Hiç aklına geldi mi veren kişinin önce sen olman gerektiği. Hatırlasana, aslında hep böyle değil midir kural? Çok basit. Markete girdiğinde önce parasını ödemez misin aldığın şeyin? Bu , her şeyin karşılığı var anlamında değil,sakın yanlış anlama. Sadece tek başına alan kişi olamayacağın anlamında. Unutma , bugün senin yaptığın iyilik yarın senin kapını çalacak. Sen bunu gelecek olan şey için yapmadığın zaman gerçekten vermiş olursun. Yani karşılık beklemediğin zaman! Evreni kandıramazsın , biliyorsun... 
İşte anahtar tam da burada :
 "Karşılık beklemeden yap,kat be kat fazlası sana gelecek!"


_Nedir eksik olan şey? Gerçekten güvendiğin bir dost mu?
Önce sen gerçekten güvenilir bir dost ol. İnsanlar sana gerçekten güveniyor mu bir düşün bakalım.


_Nedir eksik olan şey? Aşk mı , sevgi mi?
Önce sen gerçekten sevmeyi öğren. İnsanları herhangi bir şey için değil, sadece kendileri oldukları için seviyor musun , bunu kendine bir sor bakalım. Aşk! Şartsız aşık olabilirim , 'kriter'lerin burada yeri yok diyebiliyor musun?


_Nedir eksik olan şey? Başarı mı?
Önce gerçekten başkalarının başarısına sevinmeyi öğren. En ufak bir öfke duymadan, kin , hırs hissetmeden onları tebrik edebiliyor musun , dürüst ol? Onların başarı çabalarına destek oluyor musun peki?


_Nedir eksik olan şey? Para mı?
Önce gerçekten paylaşmayı öğren. Cimrilik yapmadan, sadece kendine saklamadan, başkalarıyla sende olanı paylaşabiliyor musun? Elindekinin hiç değilse bir parçasını , için titremeden yanındakine verebiliyor musun?



_Nedir eksik olan şey? Mutluluk mu?
Önce gerçekten diğerlerini mutlu edebilmeyi öğren. Sadece gözlerindeki parıltıyı görebilmek için dokundur renkli çubuğunu hayatlarına, uzat elini onlar yardım istemeden. Işığını ver.


_Nedir eksik olan şey? ...

Ben eksikliğini hissettiğim şeyleri bugün bir kenara not ediyorum. Yazmak her zaman işe yarar. Hayatın bana vermesini istediğim ne varsa, önce kendim ona vereceğim...Şimdi , söz veriyorum.

Peki ya sen? 

Yoksa çoktan kalemi kağıdı aldın mı eline? Amaaan diyip kapatırsan bu sayfayı, peşinden gelmeye devam edecek o koca delik. Yanında taşıyacaksın, bunu unutma. Doğru ya, unutamazsın, çünkü bu her zaman aklında. 

Ama şuan karar verirsen eğer, kim bilir belki , belki her şey değişir... ;)


Not: "Sizi çok seviyorum ve yanınızda olmaya hazırım."  

Hoşçakalın

Naz


No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.