Pages

Gornji oglas

Thursday, May 30, 2013

Sarah Jessica Parker'ın Çiftlik Evi

{Kelebek}
BÜTÜN DÜNYADAN UZAKTA
 Şık değil, hatta gösterişten de uzak bir ev burası. İlginç ki bu ev Hollywood’un önemli bir ‘star aile’sine ait. Konforlu ve rahat bir kurguya sahip bu evde, “Sex and the City”nin yıldızı Sarah Jessica Parker, oyuncu eşi Matthew Broderick ve çocukları yaşıyor; kameralardan ve film setinden uzak, huzurlu bir atmosferle iç içe. Parker evini Elle Decor dergisine açtı.


SARAH JESSICA PARKER'IN EVİ 2013
Hollywood, bütün pırıltısı, trafiği ve süksesine rağmen, içinde yaşayanlara gerçek hayatın sıcaklığını vermiyor, veremez de. Bunun en gerçek örneği Sarah Jessica Parker ve Matthew Broderick çiftinin Bridgehampton-Long Island’a kaçışlarıyla görüyoruz.
SARAH JESSICA PARKER'IN EVİ 2013
Film endüstrisinin bu iki yıldızı, spot ışıklarından uzaklaşmak istedikleri anda çocukları alıp yeşillikler içindeki kır evine gidiyor.
SARAH JESSICA PARKER'IN EVİ 2013
Evde yer alan her şey, ev sahibesinin star tarzına taban tabana zıt gibi: Sarah Jessica Parker’ın Bridgehampton’da konumlanan bu hafta sonu evinin, Carrie’nin Sex and the City’deki New York City yaşam tarzı ile hiçbir ortak yönü yok. (Örneğin bu evde kimse Manolo Blahnik marka ayakkabılarla dolaşmıyor, çünkü ya spor ayakkabı ya da çıplak ayakla gezmeyi tercih ediyorlar.)
SARAH JESSICA PARKER'IN EVİ 2013
EVİN DEĞERLİ GÖRÜNMESİ ÖNEMLİ DEĞİLDİ
 Parker-Broderick çifti, uzun yıllar devam eden ev araştırmaları sonucunda, mutlu bir tesadüf eseri, 1865 senesinde inşa edilmiş bu Victoria tarzı çiftlik evini bulmuş. Bundan önce çevrede, pek çok sonuçsuz gayrimenkul satışına katılmışlar.
SARAH JESSICA PARKER'IN EVİ 2013
Bazı evler kendi tarzlarına uygun gelmezken, bazıları ise yerel karaktere sahip olmadığı için elenmiş. ‘Bizim için evin çok değerli görünmesi önemli değildi’ diyor Sarah Jessica Parker.
SARAH JESSICA PARKER'IN EVİ 2013
Yaşam alanının film sahnesi görünümünde bir yer olmasını hiç istemiyorduk. Doğal ışık, renk ve her şeyden önemlisi rahatlık arıyorduk. Sonunda yerel bir emlakçıda, evin fotoğraflarını gördük’. Çift, kararını daha mekanın içini gezerken vermiş.
SARAH JESSICA PARKER'IN EVİ 2013
Ünlü oyuncu ve eşi, evin yapımını onlar gibi aktör olan bir arkadaşlarına bırakmayı tercih etmiş:

SARAH JESSICA PARKER'IN EVİ 2013
Eric Hughes kariyerine Hollywood’da film yapımcısı olarak başlamış, ancak şu sıralar farklı alanlara yönelmiş bir isim. Bu ilk iç mimari projesi için, ‘Açıkçası biraz korkutucuydu’ sözlerini kullanmaktan çekinmiyor. ‘Bu proje birkaç duvar boyamak ve yeni bir kanepe siparişi vermekten çok daha fazlasını ifade ediyordu. Ancak Sarah bana güvendi, çünkü evini bir film yıldızının evi gibi dekore etmeyeceğimi biliyordu’.
SARAH JESSICA PARKER'IN EVİ 2013
DİK BAŞLI ANCAK UYUMLU Hughes, mekana ait materyallerden, dokulardan ve detaylardan ödün vermeden işe başlamış.
SARAH JESSICA PARKER'IN EVİ 2013
 Evin sahip olduğu geniş verandayı daha da genişleterek, iç mekanının daha ferah ve aydınlık görünmesini sağlamış.genişleterek, iç mekanının daha ferah ve aydınlık görünmesini sağlamış.
SARAH JESSICA PARKER'IN EVİ 2013
Güneş ışığı etkisini artırmak amacıyla duvarları parlak beyaz renge boyamış, böylece mekanın iç kısmının cesaretle parlamasını sağlamış.
SARAH JESSICA PARKER'IN EVİ 2013
Bundan sonraki seçimleri ise, cesaret ve gösterişten uzak özelliklere bürünmüş. Bu düşünceyle, IKEA’nın yanı sıra antika mağazalarını ve bit pazarlarını dolaşmaya başlamş.
Böylece dik başlı ancak uyumlu bir karışım ortaya çıkarmış. Eric Hudgens’ın Bridgehampton’daki bu evde, Carrie’ye bir hile, Sarah Jessica Parker’a bir sürpriz yapmak istemiş. Yatak odasına, aynı dizideki gibi, boş bir duvara gömülü, önü panellerle kapatılmış bir televizyon yerleştirmiş. Böylece, Hollywood tarzından uzak dekore edilen bu evde, Sex and the City’den sadece bir sahneye yer verilmiş ya da bir sezona.
♥  Follow Me on Bloglovin  

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.