Pages

Gornji oglas

Wednesday, May 15, 2013

VALENTINO Pembesi ?

Valentino Garavani 'nin koleksiyonlarındaki en bilindik imzası kendine has kırmızı rengidir. Hatta moda dünyasında Valentino kırmızısı diye bir terime bile sahiptir. Mutlaka her koleksiyonunda en göz alıcı parçasının rengi kırmızıdır.  Lakin bildiğiniz gibi Garavani 'nin emekli olmasıyla tasarım kalemini devralan ikili Chiuri ve Piccioli markayı tümden değiştirme yolunu seçti. Çokta iyi ettiler. Kanımca en mükemmel değişime sahip olan marka Valentino 'dur. Orta yaş ve üstüne hitap eden çehreyi öylesine kaliteli işçilik ve tasarım yeteneğiyle gençleştirdiler ki hala şaşkınlık ve hayranlıkla izlemeye devam ediyorum.



Ama tek bir şeyi çok kurcaladılar. İkonik Valentino kırmızısını. Anlamadığım bir sebeple son 2-3 senedir koleksiyonlarında kırmızıyı bastıran ve bolcana kullanılan renkler pembe ve fuşya oldu. Yıldızlar sevdi, giydi ve böylelikle yeni baskın renk sevildi. Ama birden ne olduysa yanlışlıklarının farkına varırcasına son koleksiyonlarında tekrar Valentino kırmızısına jet hızıyla dönüş yaptılar. Hem de en kan kırmızı tonunda nefis bir renkle. Ama ne var ki pembe hala kullanılıyor ve görünen o ki yıldızlar bu yeni demirbaş rengi bırakmaya pekte niyetli değiller. Hele Gwyneth Paltrow 'un MET Gala 'da kendisi için özel yapılan pembe bir Valentino giydiğini görünce tamam dedim artık bunu yazmanın ve bloga dökmenin zamanıdır. 


Hele üstüne bir de Yasemin Masis 'in tığ işi pembe/fuşya Valentino 'sunu görünce hemen masanın başına geçiverdim :)

Modaevi en azından Yves Saint Laurent markasının babasına yaptığı saygısızlığı sergilemiyor ama bazı ikonik değerlerlerle oynaması da pek hoş görünmüyor. Kırmızı Valentino 'dur Valentino kırmızıdır işte o kadar ! :) 




UYARI : Bu post ve görseller ©ModaVeSosyete 'ye aittir. Kullanmak isteyenler kaynak belirtmek zorundadır. Aksi takdirde yasal işlemlere başvurulacaktır.

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.