Pages

Gornji oglas

Friday, March 30, 2012

38 - GÜNÜN ŞIKI : Etel Baler

 


Monaco Gül Balosu konulu postumda Türkiye'den davet edilen Etel Baler 'in elbisesini ne kadar merak ettiğimi söylemiştim. Fotoğrafları görür görmez merak etmekte ne kadar haklı olduğumu anladım. Sonuçta beğenmeyenleriniz olsada Etel Baler benim favori isimlerimdendir.



Üstünde nefis güzellikte kırmızı bir Issa elbise görüyorsunuz. Cambridge Düşesi Kate sayesinde ihya olan Issa 'nın tüm elbiseleri birbirinden güzel ve zarif. Bu yüzden böylesi önemli bir gece için Etel Baler 'in Issa seçmesi doğru bir karar.

Renk çok yakışmış. Derin dekolteyi klas bir şekilde taşımış. Zaten duruşu bile başlı başına bir güzellik ! Topuz model saçı, makyajı, gold Alexander McQueen clutchı ve nefis mücevherleriyle günün şıkı olmazda ne olur bilemedim doğrusu.



Keşke Charlotte Casiraghi ile birlikte çekilmiş fotoğraf daha net olsaymış. Ama bu flu fotoğrafta bile şıklık anlamında Charlotte 'cuğumu solladığını söyleyebilirim.

Şimdi bu şıklığın yanına aynı davetten Sema Basa 'nın kürk ceketle giydiği kokteyl elbisesini koyarsam olmaz. Tek diyeceğim lütfen bu tip organizasyonlara giyinmeyi ve şık olmayı bilen isimler davet edilsin ! Örneğin Etel Baler, Siren Ertan Çarmıklı, Arzu Sabancı, Feryal Gülman, Edvina Özyeğin ve Mermerciler gibi. Mutlaka saymayı unuttuğum isimler vardır ama siz benim ne demek istediğimi anlamışsınızdır. Bu vesileyle Siren Ertan Çarmıklı 'nın Kızılhaç Balosu şıklığına tekrar bir göz atalım derim.



Share

81 - Kim Daha ŞIK ?




Yazıma "Aylin Tahincioğlu 'ndan büyük hata!" diyerek başlıyorum. Peter Pilotto 'nun 2012 Spring koleksiyonundan Miranda Kerr 'in üstünde ikonlaşmış elbiseyi giymesi benim sözlüğümde büyük bir hatadır. Mesela aynı hatayı Feryal Gülman yapmamış ve koleksiyondan değişik ve kendisine çok yakışan bir elbise seçmişti. Çünkü artık herkes biliyor ki benim Kim Daha ŞIK? 'ımdan kaçış yok :)



Elbise Aylin Tahincioğlu 'nun fit vücuduna çok yakışmış. Hatta Miranda Kerr 'in çöp kol ve omuzlarında görmektense Aylin Tahincioğlu 'nunkiler gibi sağlıklı ölçülerde görmeyi tercih ederim.

Ama aksesuarlara gelirsek Miranda Kerr o kadar kusursuz ki Aylin Tahincioğlu 'nun tüm kusurlarını gözümüze sokuvermiş. Bileklik, ayakkabı ve Chanel clutch seçimlerini elbisenin mavisiyle uydurmak istemiş ama ortaya tam bir renk cümbüşü çıkmış. Makyajı güzel ama o krepe saçları ifade etmem çok zor.

Elbette benim seçimim tartışmasız Miranda Kerr 'dir.







Share

VICTORIA BECKHAM 2012 Spring Koleksiyonu Açılmıştır !!

 



Victoria Beckham koleksiyonlarını seçen ünlülerimiz gün geçtikçe artıyor. Feryal Gülman lacivert turuncu çizgili VB elbisesiyle 2012 Spring koleksiyonunu açan ilk isim oldu. Hemde Türkiye 'de değil tüm dünyada. Ardından MAG dergisinin kapağında yine bir Victoria Beckham elbiseyle görüldü. Sanırım en yakıştırdığım VB elbise kapakta gördüğünüz gümüş renkli straplez olanı. Kusursuz kelimesi bile yetersiz kalır. O derece beğendim. Bu elbiseyi Victoria Beckham Madame Figaro dergi çekimlerinde kullanmıştı.



Feryal Gülman belli ki hızını kesememiş dün gece katıldığı bir davette yine Victoria Beckham elbisesiyle arz-ı endam etmiş. Askılarıyla daha sportif bir çizgiye sahip olan elbise ince fiziğine çok yakışmış. Ama favorim hala MAG dergisi kapağında ki :) Kwanpen clutchı nefis. Charlotte Olympia ayakkabıları harika !



Begüm Şen ise Victoria Beckham 'ın çanta koleksiyonundan seçim yapan ikinci ünlümüz oldu. Hatırlarsanız VB çantalardan seçim yapan ilk Aylin Tahincioğlu olmuştu. Begüm Şen 2012 Spring koleksiyonundan çantanın turuncu rengini ön plana çıkarmak için koyu renkli bir elbise seçmiş. Renkli ayakkabıları ise çantayla uyum içinde.

Feryal Gülman 'ın VB koşusunu bir nebzede olsa yavaşlatacak Arzu Sabancı ve Aylin Tahincioğlu 'nun hemen atağa geçmeleri gerekiyor :)



Share

HADITH: 99 names of ALLAH





The Prophet (peace be upon him) said: "Allah has ninety-nine names, one hundred less one. He who memorizes them all by heart will enter Paradise." [Bukhari, Volume 9, Book 93, Number 489]

Thursday, March 29, 2012

EDA TAŞPINAR 'dan Bacak Dekolte Dersi :)

 



Eda Taşpınar 'ı geçtiğimiz günlerde katıldığı bir davette görüyorsunuz. Her zamanki gibi giydiğinin hakkını verircesine seksi ve gözalıcı. Ve ne yazık ki artık her bacak dekoltesi gördüğümde aklıma insanı bacak dekoltesinden soğutacak güçte olan Angelina Jolie 'nin absürt Oscar pozları geliyor. O görüntüyü unutmak adına bu tarz güzel dekolteleri hafızama fazlasıyla eklemem gerekiyor :)



Ama Eda Taşpınar 'ın fotoğrafları beni sadece Angelina Jolie 'ye götürmekle kalmıyor aynı zamanda aklıma Gwyneth Paltrow 'u da getiriyor. Özellikle Harper's Bazaar 'ın mart sayısında Anthony Vaccarello 'nun seksi elbisesiyle verdiği kapak pozuna. Aynı Antony Vaccarello elbiseyi Karlie Kloss 'da giymişti.



Eda Taşpınar 'ın cut-out elbisesinin markasını bilmiyorum. Belki yine kendi tasarımlarından(!) biridir. Pera Pırlanta 'nın yüzü olduğu için bundan sonra üstünde sık sık mücevher göreceğiz. O kadar sık göreceğiz ki böyle olmayacak takıları olmayacak kıyafetlerle de göreceğiz. Tıpkı bu fotolarda gördüğünüz gibi. Reklam karşılığında iyi bir ücret almış olmalı ki bir kolye uğruna elbiseyi harcamaktan bile çekinmemiş.

Oje rengini hiç sevmedim. Daha doğrusu bu tarz eskitme altın kullanılan takılarla yakışacak bir renk değil. Takma kirpikleri abartmış. Christian Louboutin Lady Max Spike T-Strap stilettoları çok hoş. Saçları sağlıklı görünüyor. Silikon destek sonrası acaba memintolarmı taşmış dedim meğersem saçıymış olmadı :) Karın bölgesindeki yatay uzun çizgileri dikkat çekiyor. Böylesi fit bir karına yakışmayacak bir görüntü. Ama ne yazık ki cilt fazlalığınız varsa ve spora abanırsanız karın bölgenizde bu tarz çizgiler olması kaçınılmaz. Geriye konuşulmadık ne kaldı bilmiyorum :)

Eskiden ne güzel Derin Mermerci 'nin, Elif Dürüst 'ün dekoltelerine hayran hayran bakardım ama artık olgunlaştılar dekolte vermiyorlar. Deniz Berdan desek birtek bacak dekoltesi veriyor ve beni çok üzüyor. Eğer kaliteli dekolte vermeyi konuşuyorsak Ivana Sert 'in ismini anında siliyorum. E geriye kim kaldı ?! Sadece ve sadece Eda Taşpınar. Bu yüzden artık giydiği her dekolte kıyafeti özeldir ve konuşulmaya değerdir.



Share

Maher Zain - Palestine Will Be Free

Wednesday, March 28, 2012

2012 Yazında Ayaklarda Neon Renkler ve PVC Olacak !




Jennifer Lopez 'in katıldığı bir TV programında uyguladığı neon eşleştirmeler sonrası özellikle neon renkli ayakkabıları konu etmek istedim.

Jennifer Lopez 'in neon sarısı Michael Kors elbisenin altına yine neon pembesi bir Casadei seçmesi yapılacak en doğru seçim olmuş. Neon elbise akımını bizde uygulayan ise öncelikle Siren Ertan Çarmıklı, Esra Oflaz Güvenkaya ve Serra Tokar oldular. Siren Ertan Çarmıklı 'nın ve Serra Tokar 'ın elbiseleri Jennifer Lopez 'in Michael Kors 'un neon pembesi olanı.

Bu sezon ayaklarımızda bolca neon renkli ve PVC malzemeli ayakkabılar olacak ! Öncelikle hangi markaların hangi renkleri ele aldığına bakalım ;



Casadei. Jennifer Lopez 'in ayağında pembe olanını görüyorsunuz. Jimmy Choo gibi yeni sezonda bizlere birçok seçenek sunmuş. Casadei 'ye özgü metal topukların zarafeti hayranlık verici. Benim seçimim mutlaka Casadei olurdu.




Jimmy Choo. Bu serinin güzelliklerinden turuncu olanını en son Aslı Şen 'de görmüştük. Pembe renkli olanını ise başka bir kıyafetiyle yine en doğru şekilde kullanmış. Pantalon paçalarının uzunluğunu sevmedim orası ayrı.

Jimmy Choo sadece ayakkabılarda değil clutchlarda da bu sezon bolcana neon kullandı. Bunu da ayrıca belirtmekte fayda var.



Brian Atwood.




Giuseppe Zanotti. Genellikle 3 neon rengi bir arada kullandı. Bunun en iyi örneğini geçtiğimiz günlerde Cadı Kazanımın konuklarından Asmae Azizi 'nin Giuseppe Zanotti ayakkabılarında görmüştük.



Manolo Blahnik.



Nicholas Kirkwood.



Jil Sander 'ın metalik renkler arasına serpiştirdiği neon bileşimi hayranlık uyandırıcı. Üstelik müthiş zarifler.



Reed Krakoff.




Christian Louboutin Neon Pigalle. Bu model en son Victoria Beckham 'ın Paris Match dergisinin editoryelinde görüldü.

Christian Louboutin 'in hem neon hem de PVC kullandığı Bis Un Bout modeliyle yumuşak bir şekilde PVC ayakkabı dosyasına geçiyoruz.

Bis Un Bout modelini ilk gördüğümde ne yalan söyleyim beğenmemiştim. Ama işte bazı ayakkabıların beğenilmesi için ya güzel bir ayakta ya da güzel bir elbiseyle eşleştirilmesi gerekiyor.




Tıpkı Alicia Keys ve Rihanna 'nın ayaklarını süsleyen Bis Un Bout gibi. Ama tabi siz siz olun bu model ayakkbıda sakın Alicia Keys 'in düştüğü hataya düşüpte kırmızı bir oje sürmeyin.



Rihanna oje sürmüşmü göremedim ama bu ayakkabı Brooklyn Decker 'ın giydiği gibi ojesiz giyilmeli. Burun kısmı dar olduğu için dışarda kalan parmaklar göze batmamalı.






Şahsen ayakkabıda pvc hiç sevmem ama bu modelde çok hoş duruyorlar. Üstelik trend açısından en uygun parça. Çünkü pvc ile neon gibi 2 ana özellik bir arada kullanılmış.



Christian Louboutin 'in bir diğer pvc malzemeli modeli ise minik kırmızı fiyonklular.

Gözüme çarpan diğer pvc'li yeni sezon ayakkabılar ise ;



Bottega Veneta.



Charlotte Olympia 'dan Schell ve Siren serisi.



Dries van Noten



Thierry Mugler.



ve Roger Vivier.




Share