Pages

Gornji oglas

Wednesday, February 15, 2012

2012 NEW YORK MODA HAFTASI - Victoria Beckham

New York Moda Haftası 'ndan beğendiklerimi daha sonra sizlerle etraflıca paylaşacağım. Ama Victoria Beckham Koleksiyonu için özel bir post yapmak istedim. Çünkü malzeme olarak son derece zengin bir konu :)



Öncelikle koleksiyona gelirsek şunu söyleyebilirim ki şu ana kadar yapmış olduğu tüm koleksiyonların en iyisi. Mankenler ve kıyafetler adeta mini mini Victoria şeklinde süzülüyor. Her model Victoria 'nın üstünde tanıdık gelsede ayrıntılar birbirinden güzel. Öncelikle fitting dikkat çekici güzellikte. IFW 'de birkaç koleksiyon haricinde bu fitting denen olayı ne yazık ki göremedim. Mankenler ayrı telden kıyafetler ayrı teldendi. O kadar kötü ve gözü bozan sıfır estetik görüntüler gördüm ki ister istemez artık bir koleksiyona baktımmı ilk fitting olayına dikkat ediyorum. VB elbiselerin kumaşları kızların üstünde kalıp gibi. Dökümler ise su gibi tabir ettiklerimizden. Renk skalası çok güzel. Militer kesim ve detaylara bayıldım. Biker botlarla elbiselerin uyumu hayret verici güzellikte. Koleksiyonda neredeyse 10 numara bir bütünlük ve estetik var.Her kıyafetin arka kısmındaki fermuar artık Victoria Beckham markasının değişmez simgesi. Ki simge denen ayrıcalığa birçok tasarımcı seneler sonra sahip olabilirken Victoria tek bir koleksiyonda hepimizin kafasına kazımayı başardı.



Mekan olarak New York Kütüphanesi seçilmiş. Kötü bir koleksiyonu bile güzel gösterebilecek bir mekan. Victoria 'ya kalem verseniz eskiz bile çizemez ama koleksiyonun tasarımı ve sunumunda sanılandan çok daha fazla tesiri var. David 'in berelerinden, çocuklarının giyim tarzından esinlendiğini dile getiriyor. Mesela biker botlarla çorap fikri Romeo 'dan çıkma. Defilenin mekanından koleksiyonun tarzına kadar herşey ile kendisi ilgilenmiş.

Eskiden sadece kocası, asık suratı, minicik şortları ve Hermes çantalarıyla dikkat çeken bu kadın azmiyle çok kısa sürede moda dünyasına kendini kabul ettirdi. Koleksiyonu Hollywood 'un en ünlü isimlerince giyiliyor, beğeniliyor, ana kraliçe Anna Wintour defilede yerini alıyor ve nerdeyse tüm moda otoritelerince tam not almayı başarıyor.





Ve sadece kıyafetlerle yetinmiyor kişisel merakı çanta zevkinide konuşturuyor. Yalın formlardaki çanta modellerinde kullanılan kaliteli deri, işçilik ve birbirinden güzel formlarla beğenimizi kazanıyor. Mesela son koleksiyonunda yanyana gördüğünüz 3 çanta modeline kızının adı Harper 'ı koyuyor.




David defilede Anna Wintour 'un yanında defileden en güzel kareleri yakalıyor.Pek bir retro davranış olsada söz konusu Beckham'lar olunca bu bile hoşuma gidiyor. Kızını her yere yanında götürüyor. Sonuçta adına çanta koleksiyonu yapılan kaç şanslı çocuk var ki ! Şimdiden moda tozunu yutmalı öyle değil mi :)



Defilesinin bitiminde en nihayet hafifte olsa gülümsemesini bizlerden esirgemeyen kendiyle gurur duyan bir Victoria !!

Ve son olarak bu paragrafı yazmazsam olmaz. Defilede tek sıra oturma düzenini görünce ister istemez aklıma yine IFW geliyor. En ön sıranın önüne sırf Ali Ağaoğlu beyzadeleri ayakta kaldı diye ek sıra çeken bir zihniyete ve moda adabına sahip oldukça bizden ne köy olur ne de kasaba !


Görsel Malzeme:Zigazig-Ha

Share

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.