Pages

Gornji oglas

Wednesday, February 29, 2012

MANGO Defilesi 'nde Şıklık Yarışı

Dün gece gerçekleşen Mango defilesindeki davetliler birbirinden şık. Arada beğenmedim isimler yok değil. Ama bugün hava güneşli ruhum neşeli güzel şeyler yazmak istiyorum :)



İlk olarak çok beğendiğim bu rengarenk fotoğrafla başlamak istiyorum. Yeşiller, maviler, sarılar bir arada 3 güzel kadının üstünde nefis bir görüntü çıkarmış ortaya.



Etel Baler harika görünüyor. Eteği çok şık bir Opening Ceremony. Gömleğin şerit deseninden bunun da bir Opening Ceremony olduğunu sanabilirsiniz. Ama hayır. Donna Karan Black Label gömleğin önünde gördüğünüz desenli şerit eteğin arkasındayken Etel Baler ön tarafa almış. Böylelikle sade düz bir gömleğe bambaşka bir hava katmış. Uygulamada ufak görünüşte büyük bir hamle. Boşuna Etel Baler 'in farklı ve kendine has tarzını sevmiyoruz. Ayakkabıları Phillip Lim, çantası Chanel. Renkli, ışıl ışıl bir şıklık içinde.



Son günlerde gördüğüm en iyi Esra Oflaz Güvenkaya var karşımda. Renk konusunda cesur yaklaşımını sevdim. DSquared2 yeşil etek üstüne sarı kazak çok yakışmış. Akseuarları ve en önemlisi doğal kıvırcık saçlarıyla hem çok güzel hem de renk blokları açısından trendi yakalamayı başarmış.



Gül Saygı da gecenin en iyilerinden. Özellikle Pinko deri ceketine bayıldığımı söylemeliyim. Ve derhal Pinko 'ya doğru yola çıkıyorum :) Eteği No:21, pembe ayakkabılar Pucci. Saç modeli süper klas, makyaj harika. Birtek ayakkabıların pembe olmasını pek sevmedim ama ortalık o kadar renkli ki aksine uyumlu bile olmuş diyebilirim.



Ve Siren Ertan Çarmıklı. Yeşil sarı desenli jarse elbisesi bir Peter Pilotto. Tek kelimeyle nefis görünüyor. Celine çanta ve YSL ayakkabıların renkleri elbiseyle uyum içinde. Ama beni en çok etkileyen pembe tonlarındaki makyajının güzelliği. Yüzünün güzelliği demek daha doğru aslında. Kusursuz bir kemik yapısı var ve dakikalarca hayran hayran bakıyorum. Evet sanırım bir RosieHuntingtonWhiteleyGibilerYüzündenGöbektenÇatlama sendromu daha yaşıyorum. Böylesi duru güzelliğe sahip tüm kadınları bir adaya toplayıp gerçek dünyayla ilişkilerinin kesilmesi lazım :) En iyisi ben spa mpa bişiler yapayım da kendime geleyim :)



Eda Taşpınar beyazlar içinde müthiş görünüyor. Evet bacaklarının güzelliği yüzünden haklı olarak sıkça mini giyiyor ama ben ona en çok bu boy etekleri yakıştırıyorum. Ne zaman bu boy etek giyse daha farklı ve tam anlamıyla stil kokan bir tarza sahip oluyor. Takıların her birine bayıldım. Hepsi Pera Pırlanta 'ya ait olmalı. Çünkü Eda Taşpınar Pera Pırlanta 'nın marka yüzü. Christian Louboutin Lady Max Spike T-Strap stilettoları ilk gördüğümde fazla beğenmemiştim ama Eda Taşpınar 'ın kombini ile gözüme bir başka güzel görünmeye başladılar. Altın renkli kutu clutchını Louis Vuitton 'a benzetsemde birebir modelin görselini bulamadığım için emin olamıyorum. Rahat bıraktığı saçları ve makyajıyla son günlerde gördüğüm en iyi Eda Taşpınar !



Feryal Gülman 'ın üstünde son günlerin favori ismi Mary Katrantzou 'dan nefis bir elbise görüyorsunuz. Nasıl da güzel taşımış. Elbisenin ara koyu tonlarına uyumlu olsun diye de Giuseppe Zanotti 'den harika bir T-Strap seçmiş. Saçları ve klasik makyajıyla gecenin şıklarından.



Ceylan Çapa 'nın neden siyahlara büründüğünü anlamadım. Hem bu kadar genç hem de güzel olacaksın ve siyahtan vazgeçmeyeceksin ?! Benim moda anlayışıma göre olacak iş değil ! Halbuki daha yeni kırmızı Gamze Saraçoğlu elbisesiyle ne kadar da beğenmiştim kendisini. Saçaklı ceket tasarım anlamında çok güzel ama kıyafetinde her parçanın siyah olması caaanım güzelliğini boğmuş mahvetmiş.


Share

Great Islamic Apps!

Ellerine Sağlık VOGUE Türkiye !

 


Vogue Türkiye 'nin Mart sayısının kapağını Angelina Jolie süslüyor. Zamanlama olarak bundan daha iyisi olamazdı. Hem Oscar'ların zamanı, hem de dünyayı ayağa kaldıran Sağ Bacak sayesinde bundan daha iyi bir zamanlama olamazdı. Ki Angelina Jolie özel olarak US Vogue haricinde kapak yapmayı sevmez. Bu bakımdan tüm Vogue Türkiye ekibini canı gönülden kutluyorum.

Türkiye 'ye Vogue geliyor haberleri ilk çıktığı zaman kopan yaygarayı hatırlıyorum da boşu boşuna ortalığı aleve vermişiz. Ne yalan söyliyim ben de bu kadar başarılı olacaklarını tahmin etmiyordum. Ama yaptığım hatayı ya da yanlışı ifade etmeyide bilirim. Türkiye ekibi, Vogue İtalya ile birlikte takip edilesi en keyifli Vogue 'u çıkarıyorlar. Vogue Fransa 'dan hala arzu ettiğim verimi görememek ise ayrı bir post olarak tartışılabilir.

Gelelim yine Angelina Jolie 'ye. Mert&Marcus 'un merceğinden en güzel Angelina Jolie kapaklarından biri olmaya aday diyebilirim. Kapak fotoğrafında açı, ışık, renkler, makyaj 10 numara. Artı minimum yazı olması ise en isabetli karar. Sadece yüzünün kullanıldığı birçok kapak var ama bu bambaşka bir kalitede.

Angelina 'nın iskeletor vücudunu beğenmeyen biri olarak iç fotoğraflarda sadece yüze odaklanmalarını anlayabiliyorum. Gerçi fotoşopla olmayan 5 bin 6 bin gram rahatlıkla eklenebilirdi ama kimse yemezdi. O yüzden bu tarz ucuz numaralara başvurmayıp sadece kusursuz yüz hatlarına odaklanmaları yerinde olmuş.

Kapak harici pozlar beni pek cezbetmedi. Gönül isterdiki birçok tasarım kıyafetler göreyim uzun uzun detayları inceleyim. Hatta genel hava alalade bir Beauty editoryallerini andırıyor. Ama kişi Angelina Jolie gibi dev bir isim olunca açıkçası bu düşündüğüm benim bile umurumda değil :)

2. yaş kutlaması için bundan daha iyi bir çalışma olamazdı. Vogue Türkiye çıtayı kısa zamanda çok yukarılara çıkardı. Umarım bu heyecanı ve titiz çalışmayı her daim canlı tutmayı başarırlar.



Share

Tuesday, February 28, 2012

'Women treated worse than animals' in Pak:MQM chief




Mutthaida-e-Qaumi Movement (MQM), a key coalition partner in the PPP-led government, today lamented that women are ''treated worse than animals'' in Pakistan as the party held a massive rally in southern Sindh's provincial capital to highlight the need to empower them.

Thousands of women and girls in colourful dresses and waving the MQM flags thronged to the Bagh-e-Quaid Azam near the mausoleum of Pakistan's founding leader M A Jinnah.

Addressing the rally from London over phone, MQM chief Altaf Hussain, who has been in self exile in the UK, demanded more rights for Pakistani women.

"The world over women are considered equals in every sense. Unfortunately and sadly in Pakistan they continue to be treated worse than animals," Hussain said.
"Women in Pakistan are subjected to treatment meted out to second-or-third-class citizens. Worse, they are treated like animals. Crimes like honour killing, wani and marriage to the Quran are rampant under the veil of tradition," he lamented.
He mentioned honour killing, Karo Kari, acid crimes and domestic violence and even brought up topics like dowry and gender discrimination which are considered the social norm.

"The perpetrators of Karo Kari and acid crime should be hanged," Hussain said.
According to analysts, the rally in a country where women continue to be marginalised politically, was an attempt to attract women from the middle and lower classes in the country to the party fold.

He challenged the political and religious parties "to try to organize a rally of this magnitude". "Those talking about revolution should come and see this revolution of women," he said at the rally with the theme, 'Empowerment to women -- a better Pakistan'. The MQM supremo paid tributes to the women cadres, saying they had carried the party flag and run its affairs smoothly whenever the MQM men had to go underground or were in jail.

The MQM, Hussain said, wanted to create a Pakistan which was free from discrimination and where women had the freedom to make their own decisions.
The massive rally at the Bagh-e-Mazar Quaid Azam comes after the December rally of Imran Khan which showcased the rising political graph of the crickter-turned politician in the country.

source

Monday, February 27, 2012

Hilary Swank - Charity Shea

Hilary Swank - "On A Clear Day You Can See Forever" Broadway Opening Night - Arrivals & Curtain CallCharity Shea - 20th Annual Elton John AIDS Foundation's Oscar Viewing Party - Arrivals

Kaley Cuoco - Wendi McLendon-Covey

Kaley Cuoco 13th Annual Warner Bros. And InStyle Golden Globe Awards After Party - Arrivals
Wendi McLendon-Covey QVC Presents "The Buzz On The Red Carpet" Cocktail Party

Eli Roth - Zachary Quinto

Eli Roth 16th Annual GQ "Men Of The Year" Party - ArrivalsZachary Quinto 2012 Film Independent Spirit Awards - Arrivals

2012 OSCAR TÖRENİ - Partiler

Partilerde ki şıklıklar da en az ödül törenindekiler kadar iddialı.



Cameron Diaz 'ın törendeki Gucci Premiere elbisesine burun kıvırmış ve elbisenin vücut yapısına uygun olmadığını söylemiştim. Ve kendisine daha düz kesim ve tek renk kıyafetlerin yakışacağını eklemiştim. İşte tıpkı bunun gibi. Victoria Beckham elbiseyle bence partilerdeki en güzel şıklığa sahip. Tek kelimeyle kusursuz görünüyor.



Victoria Beckham elbette ki kendi tasarımı bir elbiseyle. Elbisenin kesimi zaten ip gibi olan vücuduna pek yardımcı olmamış. Ama kumaş ve rengi sevdim. Pozları yine birbirinden tuhaf ve gülünç. Zümrüt yüzük gösterilmek için iyi bir çaba harcanmış.



Armani gümüş renkli tulum sanki sadece Karolina Kurkova için dikilmiş. O denli kusursuz görünüyor.Gümüşle bordo renk eşleştirmesini sevdim.




Heidi Klum sarı Atelier Versace elbiseyle çok hoş görünüyor. Elbisenin kenarlarındaki sarı metaller güzel bir detay. Christian Louboutin Duvette 'lerle yerinde bir eşleşme yapmış.



Kim Kardashian Alaia elbisesi ve Lorraine Schwartz mücevherleriyle çok hoş görünüyor. Abartılı kıvrımlarını ön plana çıkarmadan kibar bir şıklık sunmuş. Beğendim.



Belli ki Miley Cyrus olgun kadınlar gibi görünmeyi çok seviyor. Bu sefer de Roberto Cavalli elbisesi ve ağır tonlardaki makyajıyla aynı görünümde. Elbise çok güzel ve Miley 'in güzel vücudunda da harika görünüyor. Ama bütün olarak çok yanlış bir görünüm.



Gwen Stefani 'nin Zuhair Murad elbisesini sevmedim. Hem tarzına yakıştıramadım hem de elbisenin kendisi çok karışık ve göz yorucu.



Mischa Borton 'ın beyaz Temperley London elbisesini sevdim. Ama bir Oscar davetinden ziyade Cannes 'da yat partilerine gidilecek bir elbise. Bu boyda elbiseler topuklularla değil sandaletlerle çok şık görünür..



Katy Perry 'nin Blumarine elbisesi çok yakışmış. Mavi saçlarıyla gümüş gri güzel bir uyum yakalamış. Sevdim.



Diane Kruger yine çok zarif yine çok güzel. Calvin Klein elbisesi çok yakışmış. Kadının seksapelliği bile zarif.



Dita von Teese Jenny Packham elbisesiyle heykelimsi bir görünüm içinde. Kıyafet tarzına çok yakışmış.



Rosie-Huntington Whiteley 'in güzelliği nefesimi kesti. Doğal makyajı ve muhteşem Antonio Berardi elbisesiyle sinirden ve kıskançlıktan şimdi düşüp bayılabilirim. Bazı kadınlar hakketen sinirlerimi hoplatacak türden !!



Salma Hayek YSL elbisesiyle çok şık ve çok güzel görünüyor. Renk yakışmış, kesimi kaldırmış. Hiçbir kusur bulamadım.



Zoe Saldana 'nın Marios Schwab elbisesini sevmedim ve kendisine de yakıştırmadım.



Bu Oscar 'da tüm beyazlar şahane. Georgina Chapman 'ın üstünde elbette bir Marchesa görüyorsunuz.. Elbisenin kol hareketleri çok klas. Taşlar çok zarif. Hele o clutchın güzelliği için ayrı bir post bile açabilirim. İnanılmaz bir güzellik.



Kate Beckinsale 'in Atelier Versace elbisesi hoşuma gitmedi. Ahengi olmayan desenleri sevmediğimden olsa gerek.



Katie Holmes 'un Elie Saab elbisesinin rengini çok beğendim. Gayet zarif ve hoş bir görünüm içinde.



Selena Gomez Dolce&Gabbana elbisesiyle pırıl pırıl ışıl ışıl tam yaşına ve tipine uygun bir seçim yapmış. Çok beğendim.



Claire Danes 'in Valentino elbisesi çok güzel. Giyeni anında kendi masalının prensesi yapar. Ama ne yazık ki kendisine yakıştıramadım.



Anna Paquin 'in Emilio Pucci 'sini beğendim. Ama başka biri giyseymiş daha iyi olurmuş. Aralarında bir uyum göremedim.



Olga Kurylenko 'nun fıstık yeşili Georges Hobeika elbisenin aplikelerine bayıldım. Zarif ve çok romantik. Olga da gayet güzel taşımış.



Paz Vega 'nın Stephane Rolland elbisesi çok hoş. Özellikle bel kısmındaki detayın işçiliğine ve mum gibi durmasına bayıldım.



Kelly Osbourne 'un Georges Hobeika marka sarı elbisesi çok güzel. Vücut yapısına da çok yakışmış. Ama hala o tuhaf saç rengine ısınamadım. Ve parlak kırmızı rujunu sevmedim.



Vanessa Hudgens 'ın Georges Chakra Couture elbisesi çok güzel.



Kate Bosworth 'un Prabal Gurung elbisesinin işçiliğine ve tül eklentilerinin ustalığına bayıldım. Oscar partilerinin en klas şıklarından.



Kate Hudson 'ın Versace elbisesi şahane ve kendisine de çok yakışmış. Straples ve boyun arası şeffaf tül uygulanmış. Kusursuz güzellikte. Rengi, saçakları herşeyi çok beğendim.



Anlamadığım bir sebeple bugün Jennifer Lopez ne giyse yakıştıramıyorum. Halbuki her zamanki gibi yine fazlasıyla iddialı ve gösterişli. Acaba bunun tek suçlusu bir saç modeli olabilir mi ?! Yine bir Zuhair Murad seçmiş. Vişne çürüğü renginde inanılmaz güzellikte işçiliğe sahit V yaka elbise vücut kıvrımlarına çok güzel oturmuş.



January Jones 'un Wes Gordon imzalı elbisesi ilginç. Kahverengi ve yeşilin uyumu her zaman zordur. Aslında kıyafeti beğenmemek için malzeme sıkıntısı çekmiyorum ama o saçların ve makyajın güzelliğindenmidir nedir genel görünümü beğendim.



Emma Stone Chanel elbisesiyle çok hoş görünüyor.



Amy Adams 'ın Vivienne Westwood elbisesinin rengi de kesimi de çok yakışmış. Ama dekolte taşınması o kadar zor ve riskli ki bakarken bile içime sıkıntılar geldi.



Elizabeth Olsen 'ın Christian Dior elbisesini çok beğendim. Saten ve deri karışımı nefis bir tasarım. Eteklerde araya kondurulan tüy eklentilere bayıldım. Birlikte olması zor kumaşlar ustalıkla bütünleştirilmiş. Buraya kadar herşey harikayken sırf ablalarının markası The Row 'un reklamını yapacağım diye sıradan hatta gündelik bir çanta seçmesi olmamış.



Alessandra Ambrosio 'nun karnı burnunda ama Roberto Cavalli elbisesiyle ne kadar güzel görünüyor.



Olivia Wilde Gucci elbisesiyle çok güzel görünüyor. Dümdüz siyah straples elbisenin tek esprisi bel bölgesi. Tasma kolyesi ve clutchı ile güzel bir Gucci şıklığı çıkarmış.



Sofia Vergara 'nın Roberto Cavalli elbisesini geçip direkt Judith Leiber clutchına ve Lorraine Schwartz mücevherlerine odaklanıyorum. O kadar güzeller ki başka yere bakarsam çarpılırım !!



Sofia Coppola daha önce Feryal Gülman 'ın da üstünde gördüğümüz Gucci tulumla. Tulum Sofia 'ya yakışmış yakışmasına ama bir kokteyl kıyafetiyle de Oscar partisine gidilmemeli derim. Tarz olacağım diye bu kadar kasmayıda doğru bulmuyorum.



Share