Pages

Gornji oglas

Thursday, May 17, 2012

2012 CANNES FİLM FESTİVALİ - Vol.1

Gözümüz aydın Cannes Film Festivali dün başladı. Yine bolcana kırmızı halı şıklıklarıyla geçecek günler bizleri bekliyor. Elimden geldiğince yıldız isimleri gün gün ele alacağım. Fotolar yüksek kalite her detayı rahatlıkla görebilirsiniz.



Birinci gün en şıklarım sırasıyla Eva Herzigova, Diane Kruger, Tilda Swinton ve Virginie Ledoyen.



Eva Herzigova Dolce&Gabbana elbisesi içinde bir içim su. Kristal taşlı elbise tek başına adeta bir sanat eseri güzelliğinde. Ve elbise Eva 'nın üstünde şairane bir güzelliğe kavuşmuş. Chopard gerdanlığı yakaya ve elbisenin havasına müthiş yakışmış. Saçı ve makyajıyla son zamanlarda gördüğüm en iyi Eva Herzigova diyebilirim. Clutchı keşke daha sade bir seçim olsaymış. Hem taşlı hemde altın renkli olmasıyla elbisenin önüne geçmek ister gibi duruyor. Ama genel görünüm çok başarılı. O yüzden bu ayrıntıya gözümü kapayabilirim.





Diane Kruger 'ın Giambattista Valli elbisenin kesimi ilk bakışta beni hiçmi hiç heyecanlandırmadı. Hatta görmeye alıştığımız sıradan bir model bile diyebilirim. Ama Cannes 'ın kuvvetli rüzgarı sayesinde elbisenin havası bambaşka bir güzelliğe bürünmüş. Uçuşan eteklerle ve Diane 'ın artistik taşıyışıyla ortaya muhteşem kareler çıkmış. Elbisenin aynı anda hem nane yeşili hemde bebe mavisi tonlarındaki renkleri sarhoş edici güzellikte. Her zamanki gibi kusursuz saç modeli ve makyajıyla Diane Kruger 'ı en iyiler listeme almamak imkansız !



Tilda Swinton 'ın üstünde gerek yoğun ipek tafta gerekse model olarak herkesin beğenemeyeceği bir elbise görüyorsunuz. Elbette bir Haider Ackermann. Bu kadının vücut dili ve heykelimsi duruşuyla giydiği her elbiseye karakteristik bir hava katmasına hastayım !! Saçı ve varla yok arası makyajıyla muhteşem görünüyor.



Listemin süpriz ismi ise Fransız yıldız Virginie Ledoyen. Üstünde gerek tenine gerekse vücut yapısına çok yakıştırdığım sade bir Elie Saab görüyorsunuz. Saçı ve makyajıyla çok zarif bir hava içinde.

2 isim varki kendilerini nereye koyacağımı şaşırdım. Ne çok iyi diyebiliyorum ne de kötü. Biri Fan Bingbing diğeride Lana del Rey..



Fan Bingbing 'in kendi kültürünü uluslararası bir festivalde Christopher Bu tasarımı kıyafetinin her santimetre karesine yansıtması milliyetçi ruhu kabarık olanlar için ideal olsa gerek. Saçı, makyajı, elbisesi herşey bir bütün olarak çok başarılı. Ama benim gibi bas bas bağıran görünümlerden hoşlanmayalar içinde göz yorucu bir görünüm olsa gerek.



Lana del Rey 'in Alberta Ferretti elbisesi yakışmış. Yaka kesimini sevdim. Gerdanlık müthiş güzel. Ama bir şarkıcıdan çok bir sinema oyuncusu görüntüsünü sevmedim. Biraz orjinallik isterdim kendisinden. Birde o uzun saçların verdiği demode havasını sevmiyorum.

Ve yavaş yavaş 1. günün felaket görünümlerine geçelim ;





İlk sırada bir Marchesa felaketiyle karşı karşıyayız. Bu uzun kuyruklardan ve anlamsız taşlardan pullardan içime fenalık geliyor. Eva Longoria elbisenin içinde adeta kaybolmuş. Her yerden bir kumaş, kuyruk, detay üstüne detay. Birde üstüne ağırmı ağır bir topuz modeli koydunuzmu ortaya en sevmediğim görüntülerden biri çıkıvermiş. Fazla kokoş diye tabir ettiğimiz bir görüntü için Eva bizlere harika bir örnek sunmuş. Hele arkadan çekilmiş resme bakarsanız ne demek istediğimi daha net göreceksiniz. Dizden başlaması gereken kuyruk Eva 'nın neredeyse baldırından başlamış. Sadece muhteşem Marchesa clutchını beğendim o kadar.

Akşam verilen özel yemeğe ise bir Alberta Ferretti seçmiş. Ve yine elbisenin fazla tül detayları arasında kaybolmuş gitmiş. Bu tarz kıyafetleri daha uzun boylular giymeli ki detaylar göze batmasın.



Bir diğer allı pullu teyzelerimizden biride Freida Punto. Michael Angel imzalı elbisenin bel bölgesi çok manasız. Sanki peplum elbise yapmak istemişte son anda vazgeçmiş gibi bir görüntüsü var. Osmanbey mağazalarında bulabileceğiniz ucuz haute couture parçaları andırıyor.

Yemekte giydiği Versace elbisesini de sevmedim. Hem çok pullu hem de çok karanlık bir görüntü yaratmış.



Jessica Chastain çok güzel bir Alexander McQueen içinde. Elbisenin havası, sadeliği ve güzelliği tam benim kalemim. Bayıldım. Ama gelin görünki o memelerin kötü görünümü tüm neşemi kaçırdı. Hem bu kadar genç yaşta sarkmış hem de biri yukarda biri aşağıda. Kırmızı halıda kötü görünmek için bundan daha ideal ne olabilir ki ?! Halbuki saçı ve makyajı ne kadar güzel.

Kırmızı halı dışında film tanıtımlarında 2 önemli görüntümüz var. Biri Diane Kruger 'ın Versus elbisesi diğeri ise Tilda Swinton 'ın Haider Ackermann kıyafeti.




Diane Kruger 'in orjinal seçimi için koca bir bravo. Ama zaten ip gibi ince bir bele daha da ince gösterecek illüzyonik bir görüntü kattınız mı işin rengi değişiyor. Ortaya anoraksik bir görüntü çıkmış ki hiiiiç hoşuma gitmedi. Bacaklarda çırpı gibi pek bir fena görüntü içinde. Lakin böyle bir elbiseye en doğru formda bir Jimmy Choo Katima seçmesini taktir ettim.



Tilda Swinton ise yine bir Haider Ackermann kıyafetiyle beklenilmedik bir lady-like şıklığı içinde. Kıyafeti sıradan görünse de yumuşak renklerdeki uyuma bayıldım.


Share

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.