Pages

Gornji oglas

Monday, January 14, 2013

70. ALTIN KÜRE NOTLARIM

Dün gece Altın Küre 'yi sonuna kadar seyredeceğim diye akşama doğru 2-3 saatlik uykumu aldım. Soframı, çekirdeklerimi hazırladım, notbook 'umu önüme koydum, telefonumun pilini doldurdum, güzel de bir blush açtım herşeyiyle ortamımı kurdum. Kırmızı halı başladı tivitlerle takipçilerimle sohbet ederek güzel vakit geçirirken Ayça 'nın "anne yanıma geeeel" demesiyle gidip sakinleştireyim dedim. O arada Julianne Moore 'u kaçırdığımı tivitırdan görüyorum ama annelik görevi ne Tom Ford ne Altın Küre dinliyor. Bunun üstüne kuzumu uyutmaya çalışırken ben de uyuya kalmaz mıyım ?!! Kısaca benim Altın Kürem yalan oldu dostlar :) Bir de nasıl uyumaysa sanki 2 gündür uykusuzmuşum gibi televizyon açık ışıklar açık fosur fosur kendimden geçmişim :)) 

Benim hikayemden geçelim hemen kırmızı halımıza. Bu sene beğendiklerim epey fazla. Elbette her zaman ki gibi olmamışlarım burun kıvırdıklarım doktor bu ne? dediklerim var. Ama bir kırmızı halı delisi olarak genel olarak durumdan memnun olduğumu söyleyebilirim. 

Herkesi tek tek ele almaktansa en beğendiklerimin üstünde yoğunlaşmayı tercih ediyorum. Ardından eh işte'ler ve kesinlikle olmamışlarla bu postu bitireceğim.





İlk olarak Julianne Moore ile başlıyorum. Tom Ford elbisesiyle belli ki bir ikinci Gwyneth Paltrow etkisi yaratmak istenmiş. Gwyneth kadar en ve tek hatta yılın elbisesi olacak kadar kusursuz bir görüntü olmasa da Julianne Moore 'u rahatlıkla harika görünenler arasına sokabiliriz. Güzel ve klas bir kadın. Kendine has tarzını konuşturmada usta. A Single Man filminde ayılıp bayıldığımız bohemian tadında nefis bir görüntü içinde. Bu kadın boşuna Tom Ford 'un muse 'ü değil. 





Amy Adams kırmızı halıyı seyrettiğimde beğendiğim ilk isimdi. Artık balık kesim elbiselerden öghhh desem de Marchesa elbisenin rengi, kesimi ama özellikle fittingine şapka çıkarıyorum. Üstünde tek bir potluk bile yok. Kıyafetin havasına uygun saç modeli, makyajıyla tepeden tırnağa nefis görünenlerden.






Gecede sezonun rengi bordoları görmek hoşuma gitti. Bu renklerde en başarılı isimlerden ilki Miranda Kerr. Nasıl becerebilmişse Zuhair Murad 'dan taşsız pulsuz seçilebilecek en güzel parçayı seçmiş. Verdiği bacak dekoltesi, elbisenin rengine uygun makyajı, doğal bıraktığı saçları, gülümsemesiyle gecenin mükemmel görünenlerinden. 





Bir diğer başarılı bordo ise Naomi Watts 'a ait. Zac Posen elbisenin kuyruk detayı çok hoş. Zarif havasıyla pek hoş pek güzel.





Anne Hathaway 'in gittikçe Audrey Hepburn'leştiğinin eminim hepiniz farkındasınızdır. Özellikle saçlarını kestirdikten ve iyice zayıfladıktan sonra kendine kendine 2000'lerin Audrey 'i misyonunu sahiplenmiş gibi. Bazen yolunu şaşırıyor ama genel olarak bu yeni imajını beğeniyorum. Hele bembeyaz Chanel elbisesi içinde adeta bir içim su. Elbiseyi minimal aksesuarlarla taşımasına ise koca bir bravo ! Ojelerini bile sevdim. 




Jessica Alba Oscar de la Renta elbisesiyle kırmızı halının en iddialı görünenlerinden. Kıyafetinde kırmızı halıda şaşalı görünmek adına ne varsa var. Saç modeli, duruşu ve Harry Winston mücevheriyle ışıl ışıl. Birtek ruju abartılı geldi ama bu dozu yüksek seçimlerde bu kadarcık kusur normal diyorum. Tüylü Roger Vivier clutchını önümüzdeki günlerde sosyetemizde çok sevdiğimiz bir isimde daha görebiliriz benden söylemesi :)





Cesur ve iddialı renklerden biri de Calvin Klein elbisesiyle Jessica Chastain 'e ait. Ekranda ilk göründüğü an bayılmıştım. Kızıl saçlarına bembeyaz tenine o kadar güzel bir renk seçilmiş ki hayran kaldım. Lakin elbisenin bel bölgesi hafiften sevimsiz. Tuhaf bir kesimi olmasına rağmen genel havası o kadar hoş ki bu tuhaflığı görmeyebilirim. Makyajı ve saç modeli kusursuz güzellikte. 




Claire Danes minimal kesimli Versace elbisesiyle çok hoş. Kendi ağzından duymasam hayatta elbisesi için Versace tahmini yapamazdım. O kadar Versace ruhuna ters bir elbise. Üstelik bu kadın daha geçtiğimiz ay anne oldu ve kıyafetini bir gece önceden seçmiş. Saç modeli, makyajı ve doğal duruşuyla nefiss görünüyor.





Emily Blunt Michael Kors elbisesiyle çok hoş görünüyor. Elbisenin iddialı kumaşını, rengini ve kesimini uygun aksesuarlarla o kadar güzel eşleştirmiş ki bayıldım. Saçıyla fazla hoşlaşmadım ama makyajı inanılmaz güzel.



Kate Hudson da kıyafetini son dakika seçenlerden. Alexander McQueen elbisesi çok yakışmış. Kemeri hafiften gözümü ısırmış olsa da genel olarak duruşu ve taşıyışı çok başarılı. Saçlarını açık bırakmasını sevdim. Makyajı da tam dozunda.



Gecenin en büyük süprizi Lucy Liu 'dan geldi. Çiçek bahçesi Carolina Herrera elbisesiyle kırmızı halı için beklenmedik bir seçim. Örgü saç modeli ve değişik fiziğiyle çok hoş görünüyor. Aslında ilk görüşte kırmızı halıya fazla uyuşturamadım. Bu kıyafet ilk bakışta değil de zaman geçtikçe beğenir olduklarımdan. En azından farklı bir yaklaşım olmasıyla gecenin en ikonik kıyafeti diyebiliriz. 

Geçelim gecenin orta şeker şıklarına ;



Hayden Penettiere giydiği balık kesim Roberto Cavalli elbisesiyle boyunu kısaltmak için elinden geleni yapmış. Zaten minicik bir kadın boyu daha da kısalmış. Elbise düz kesim olsaymış nefis görünecekmiş. Lakin cildinin pırıl pırıl ve sağlıklı görüntüsü beni ekran başında delirtmeye yetti. Pembe renkli clutch kullanmasını çok sevdim. Bu görüntü Hayden adına kırmızı halıda ciddi bir ilerlemedir. 




Kerry Washington Miu Miu elbisesiyle gecenin hoşlarından. Renk ve pırıltılar çok yakışmış. Ama birşeyler rahatsız edici. Ya işlemelerin tül üstünde devam etmesini ve ya da eteğin kısa kalmasını sevmedim sevemedim. Bunun dışında çok hoş görünüyor.



Amanda Seyfried çok güzel bir kadın olmasına rağmen giydiği Givenchy elbisenin ruhunu o denli yakalayamamış ki elbise ruhsuz kişiliksiz birşey oluvermiş. Nerde bir Rooney Mara 'nın Givenchy giymesi nerde bir Cate Blanchett 'in havası. 




Nicole Kidman Alexander McQueen elbisesiyle heykelimsi duruşunu abartmışmıdır nedir bilemedim ama kıyafeti de Nicole 'un üstünde duruşunu da sevmedim. 



Marion Cottilard elbette bir Dior ile. Ama bu gecede kendisinden haute couture seçmesini beklerdim. Bana heyecan adına hiçbir şey vermedi. 



Taylor Swift çok şükür altın suyuna batmaktan taşlar pullar dantellerden vazgeçmiş ve gerek renk gerekse kesim olarak kendi standartlarına göre çok sade bir Donna Karan seçmiş. Ama elbise daha girişte bu denli buruş buruşsa gecenin sonunu hayal bile edemiyorum. 



Jennifer Lopez abartılı giyinmenin ama kendisine bir şekilde yakıştırmasını bilenlerin Diva'sı. Lakin bu Zuhair Murad elbisesini sevmedim. Çok göz yorucu ve hayli frapan bir seçim olmuş. Belki de hep aynı tarz giyinmesinden sıkıldım. Sonuçta sevmedim. Makyajı da aynı oranda abartılı ama bu kadının kemik yapısı her türlü makyajı taşıyabilecek güzellikte. Sadece kemik yapısı değil o cildinin güzelliği nedir Allahım deliriciiiim !!


Jennifer Lawrence ilk bakışta ne kadar hoş dedirten bir Dior seçmiş. Elbisenin değişik göğüs kesimi resimlerde pek anlaşılmıyor ama ekranda seyrettiğimde beni epey rahatsız etti. Sevimsiz bir kesim hiiiç sevmedim.


Zoey Deschanel 'in Oscar de la Renta elbisesi iyi hoşta o inci kolye nedir öyle ????!!!



Megan Fox Dolce&Gabbana elbisesiyle iyi hoş ama heyecanlandırmak adına sınıfta kaldı. 



Heidi Klum Alexander Vauthier imzalı elbisesiyle gecenin güzelliklerden. Ama elbisenin sıradan kesimi mi diyim ya da çok beyaz oluşundan mı diyim birşeyleri sevmedim sevemedim.




Rosie Huntington-Whiteley Saint Lauren elbisesiyle ilk bakışta harika görünenlerden. Hele makyajı olağanüstü. Ama yandan verdiği karelerde sarkık memintoları görmek çok sevimsiz.

Ve geldik son bölüme. Yani gecenin en fena görünenlerine.. 


Rachel Weisz 'ın Louis Vuitton elbisesi tümden falso. Cici kız tarzlı fiyonk kemeri, tüllerin alakasızlığıyla kırmızı halıda her daim beğendiğim kadını böyle görmek üzüntü verici. 


Ne yazık ki Salma Hayek 'in memintoları yıllardır zaptedilemiyor. Onca imkanı olmasına rağmen bu kadının hala şık mertebesine ulaşamaması acı verici. Ama o bu halinden memnun ki gitmiş yine Gucci Premiere 'den straples kesim bir elbise seçmiş. Bu yüzden de her davette kolları böyle saatlerce belde tutarsın sabaha kadar da omuz ve sırt ağrısı çekersin !! 


Bir diğer memintoları zaptedemeyen ise süpriz isim Jennifer Garner. Felaket bir kare !! Olan ise caanım güzellikteki Vivien Westwood elbiseye olmuş :(


Sienna Miller büyük bir hayalkırıklığı !! Erdem kıyafetiyle olabilecek en silik en havasız haliyle. Elbise zaten benim burda ne işim var diye bas bas bağırıyor !



Nicole Richie 'ye ilk gördüğümde bayılmıştım. Naaem Khan elbisenin kesimi ve zengin dokusu çok yakışmış güzel taşımış. Ama ne zaman o sürdüğü masmavi göz farını gördüm işte o an yıkıldığım andır !



Debra Messing 'in Donna Karan elbisesi kalınlaşan omuz ve kollarına olmayacak bir seçim. Tek başına şahane görünen bilezikler ise bu kıyafete aşırı doz yüklemiş olmamış. 



Julianne Hough 'un Monique Lhuillier elbisesi içler acısı rüküşlükte. 


Ve gecenin tartışmasız en ama en rüküşü ise Halle Berry. Bunca senedir şıklık ibren yüksek olsun, kırmızı halı deneyimin üst seviyede olsun sonra git bu abuk sabuk Versace 'yi seç !! Felaket !!

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.