Pages

Gornji oglas

Tuesday, January 1, 2013

Şenay Gürler'in Kanlıca'daki Saklı Cenneti

TÜRKİYE'NİN ÜNLÜ KADINLARI BU EVLERDE YAŞIYOR 2012
Instyle Home ekibi, “Hayat Devam Ediyor” dizisinin oyuncularından Şenay Gürler’in Kanlıca’daki evine misafir oldu.
 Geniş bahçesinden içeri girdiğiniz anda huzur ve mutluluk yayan bu sempatik ev, ikinci dereceden tarihi eser aynı zamanda...

TÜRKİYE'NİN ÜNLÜ KADINLARI BU EVLERDE YAŞIYOR 2012
Yağmurlu ve soğuk bir kış günü Şenay Gürler’in Kanlıca’da yaşadığı evinin kapısında  Gürler’in cana yakın köpeği Alman kurdu Ajan havlayarak karşılıyor ekibi. Geniş bahçesinden yol alarak, meyve ağaçlarının arasından geçip beyaz ahşap eve varıyoruz. Gürler, tüm sempatikliği ile karşımızda. Bir gün öncesinde yoğun set programı olduğu için az uyumuş. Ama yine de enerjik ve dinamik bir hali var. “Neyse ki uykusuzluğa dayanıklıyımdır” diyerek söze başlıyor evinin mutfağında sabah çayını keyifle yudumlarken. Fırınından, yardımcısının hazırladığı poğaça ve ıspanaklı börek kokuları yayılıyor. Evde en çok burada vakit geçiriyor. “O yüzden ilk iş geniş bir oturma grubu yaptırdım” diyor Gürler. O da mükellef bir kahvaltı yapmadan asla güne başlayamayanlardan. “Bahçemdeki organik tarlamın mahsulleri kahvaltı tabağımda olmalı mutlaka” diyor.
TÜRKİYE'NİN ÜNLÜ KADINLARI BU EVLERDE YAŞIYOR 2012
   O "Bahçesine aşık oldum" diyor, bende Şenay Gürler'in    evine de bahçesine de aşık oldum!..Tam benim tarzım bir ev...
 Güle güle otursun:))
 Buraya dört yıl önce taşınmış. Bir arkadaşının tavsiyesi üzerine haberdar olmuş evden. “Bahçesine aşık oldum. Öncesinde Kanlıca ile ilişkim meşhur yoğurdunu yemekten öte değildi. Tabii Sezen Aksu şarkılarından da burayı bilirdim” diye neşeyle anlatıyor. Avrupa Yakası’nda ev ararken buraya taşınmak onun için de sürpriz olmuş. “Arkadaşlarımın çoğu Cihangir’de yaşıyor. Orayı da çok seviyorum. Zaten burasıyla beraber dönüşümlü yaşadığım bir evim daha var orada. Şehirde kalmak istediğim zamanlar kullanıyorum daha çok” diyor. İstanbul’un siluetini ve denizi gören bir evmiş o. “Burada ise bambaşka, nostaljik ve eski mahalle kültürünün hakim olduğu bir atmosfer hakim. Bu denge hoşuma gidiyor” diyor.
TÜRKİYE'NİN ÜNLÜ KADINLARI BU EVLERDE YAŞIYOR 2012
                                             "Bavulumu aldım ve içine girdim"
 Dört katlı 700 m2 bahçe içinde bulunan 160 m2’lik ev, sefer tası gibi konumlanan birbirinden bağımsız mekânlardan oluşmuş. Alt katlarda yatak, çalışma odası ve banyo, bodrum katında giyinme odası ve çamaşırhane konumlanmış. Girişte açık renkte dekore edilen salon var. Dört basamak çıkınca evin geniş mutfağı ve misafir banyosuna varılıyor. Üst katta Gürler’in en sevdiği olduğunu söylediği sedirli odası ve hemen yanında bir banyo bulunuyor. Eve taşındığında içinin bakımlı olduğunu belirtiyor. “Bavulumu aldım ve içine girdim. Benden önce burada yaşayanlar zaten evin içini iyice elden geçirmişlerdi” diyor.
TÜRKİYE'NİN ÜNLÜ KADINLARI BU EVLERDE YAŞIYOR 2012
                                         Homeland dizisinde takılmış durumdayım
 Peki bir tatil gününü nasıl geçiriyor evinde? “Sabahları çok erkenciyim. Köpeğim Ajan ile önce sahilde uzun bir yürüyüşe koyuluruz. Sonra eve gelip kahvaltı yaparken mutfakta mail’lerime bakarım. Buraya çok arkadaşım ziyarete gelir. Özellikle yazın bahçede mangal keyfi ve brunch pek güzel olur. Sedirli odamda dizi izlemeye bayılırım. Kriminal diziler severim. Son zamanlarda Homeland adlı diziye takılmış durumdayım” diye anlatıyor. Vakit bulursa evde yemek yapmayı da seviyor: “Ben yengeç burcuyum. Malum, eve de mutfak işlerine de meraklıdırlar.” Fırında balık en sevdiği yemeklerin başında geliyor. “Kandilli’de iyi bir balıkçım var. Ondan alırım hep” diyor.
TÜRKİYE'NİN ÜNLÜ KADINLARI BU EVLERDE YAŞIYOR 2012
                                             Müslüm Baba'ya kim hayır diyebilir
 Evde müzik seti genelde açık. Caz, klasik ve bazen de arabesk... “Müslüm Baba’ya kim hayır diyebilir ki” diyor neşeyle. Tatil için Çıralı ve Tekirova’daki Sundance gibi sakin yerleri tercih ediyor. “Araba kullanmayı çok seviyorum oralara giderken. Bir de Saint Petersburg, New York, Prag ve Paris var sevdiğim şehirlerden” diyor gözleri parlayarak. Bu yılbaşı ilk defa gideceği Barselona için çok heyecanlı gözüküyor. “En az 10 gün kalmak kaydıyla yeni yerleri keşfetmek harika bir his” diyor ve ekliyor: “Gitme duygusu müthiş ama evime dönmek kaydıyla!” Günün sonunda dediği şey hep aynı çünkü: “Evim, evim bacası tüten güzel evim.”
TÜRKİYE'NİN ÜNLÜ KADINLARI BU EVLERDE YAŞIYOR 2012
                                                    Dekorasyon süreci keyifliydi
 Şenay Gürler, beyazın ve açık krem tonların hakim olduğu evin dekorasyonunu yakın arkadaşı Emel Güntaş ile yapmış. Birçok eşya, Güntaş’ın Galata’daki Hiç adlı mağazasından özenle seçilmiş. “Çok keyifli bir süreçti. Burası için onunla gezmediğimiz yer kalmadı. Bazıları da evin yaşam alanları küçük olduğu için özel yapıldı” diye belirtiyor Gürler.
*kelebekgaleri*

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.