Pages

Gornji oglas

Tuesday, December 25, 2012

GALA MODERN Daveti

İşte yazmaktan, yorumlamaktan keyif aldığım bir davet daha. Ünlü simalarımız en gözalıcı kıyafetleri içinde adeta şıklık yarışındalar. Beğendiğim birçok isim var. Hadi hep beraber yorumlayalım.





İlk olarak davette en beğendiğim isimle başlamak istiyorum. Feryal Gülman 'ın Oscar de la Renta elbisesiyle. Prenses elbise dediğimiz kabarık etekli, taşımakta zor ama sosyetemizde görmekten mutluluk duyduğum nefis bir parça. Artık herkes o kadar modern çizgilerde ki Feryal Gülman 'ın bu romantik ve haute couture esintili elbisesini görür görmez inanın kanımın akışı hızlandı :) Feryal Gülman kraliçeler gibi görünüyor. Çok güzel harika bir dengede taşımış. Bu elbise gerek rengi gerekse ağırlığı itibariyle bir genç kız için fazla ama Feryal Gülman 'ın yaşına göre isabetli bir seçim. Toplu saçları ve makyajı yerinde. İnce taşlı saç bantı taç havası vermiş ama siyah renkli olmasıyla tam ayarında güzel bir bütünlük kazandırmış. Tabi buna bir de Feryal Gülman 'ın kendine has naif, kırılgan vücut dilini katarsak herşey mükemmel görünüyor diyebilirim. Gönlüm bu tarz nadide seçimlerin daha sık yapılmasından yana. 





En beğendiklerimle devam ediyorum. Sırada Aylin Tahincioğlu var. Son zamanda harika seçimler yapıyor. Michael Kors elbiseyi olabilecek en güzel şekilde taşımış. İncecik hatlarını son derece klas bir şekilde belli etmiş. Yarım sleek saç modeli müthiş olmuş. Kırmızı rujun ön plana çıktığı makyajı güzel. Aksesuar seçimi de gayet başarılı..Yüzük müthiş güzel. Kısacası Aylin Tahincioğlu nefissss !!




Daha dün ellerindeki imkanla nasıl bu kadar sessiz sakin sularda yüzüyorlar diye yazmamın üstünden 24 saat geçmedi ve işte buyrun size sezonun en iddialı elbisesiyle Elif Boyner. Emilio Pucci elbiseyi sadece Hollywood ünlüleri değil haziran ayında Edvina Sponza 'da giydi. Gwyneth güzel, Kim iddialı, Edvina zarif, Elif ise masum havasıyla elbiseye olabilecek tüm farklı havayı katmışlar. Elif Boyner 'in bu kadar çok giyilmiş ve artık herkesin ezberinde olan bir elbiseyi seçmiş olması hoşuma gitti. Üstelik saç modeli ve güzel makyajıyla elbiseyi gayet güzel taşımış. Duruş konusunda biraz daha iyi olsak çok iyi olacak ama genel olarak harika görünüyor.



Kendi markasına ait iddialı bir renge sahip elbisesiyle Siren Ertan Çarmıklı göz alıcı görünüyor. Mücevherleri de Siren Ertan for Zela 'ya ait. Herhalde parfümü de Siren Ertan Istanbul 'dur. Bir kadın için ne kadar güzel bir duygu ! Güzelliği her zaman ki gibi muhteşem. Saç modeli, makyajı, Judith Leiber minaudiere 'i herşey harika. Kırmızıya özellikle vizon rengi ya da siyah kürk bolero seçmemesi harika olmuş. Çünkü bu renge en yakışan beyaz kürktür. Bravo !



Esra Oflaz Güvenkaya kolları ve beli dantel hoş bir Michael Kors ile. Ölüp bittiğim saç modeli, güzel makyajı, nefis gülümsemesi ve gold renkli aksesuarlarıyla gayet hoş ve şık görünüyor.



Dalia Garih Reem Acra 'nın iddialı elbisesini harika taşımış. Son zamanlarda güzel bir şekilde zayıflayan bir diğer isim. Saç modeli, makyajı ve duruşuyla harika görünüyor. Bu elbisenin altın renkli olanını geçtiğimiz sene Serra Tokar giymişti.



Aytül Türkmen 2 'de 2 gidiyor. TOG davetinde giydiği Stella McCartney 'i çok iyi taşımıştı. Bu seferde Elie Saab 'ın elbisesiyle çok hoş görünüyor. Hatta Kristen Stewart 'ı bile ezmiş geçmiş. Şu Kristin'ciğe de mümkünse sadece Balenciaga giydirsinler. Bu marka dışında ne giyse sakil duruyor olmuyor. Aytül Türkmen 'in altın renkli elbiseye gümüş portföy kullanması ise güzel ve farklı bir dokunuş olmuş. 


Edvina Sponza yakası çok zarif siyah bir elbise seçmiş. Yakışmış yakışmasına ama ben onda iddialı modelleri kendince dingin ve zarif bir şekilde yorumlamasını daha çok seviyorum. Bu biraz silik kaçmış. 

Serra Taşkent de aynı şekilde sade ve hoş görünüyor. Bu boyda saçların açık bırakılmasını seviyorum. 





Şirin Yalçın tam olarak göremesem de büyük ihtimalle geçtiğimiz haftalarda Beyza Aslan 'ın da üstünde gördüğümüz beli taşlı Balmain elbiseyi giymiş. Eteğin kısa görüntüsünü sevmedim. Makyajı ve aksesuarları gayet başarılı. 

Elif Dürüst yine siyahlar içinde. Elbisenin taşlı tuşlu alaturka havasını hele hele tek askısı düşmüş görüntüyü sevmedim. Ama kalın kumaştan cache-coeur 'üyle hem daha hoş görünüyor hem de eteğin pırıltıları ortaya daha klas bir görüntü çıkartıyor.




Ronit Gülcan hayalkırıklığı diyebilirim. Elie Saab elbisesi tarzına gitmediği gibi bu yakaya nasıl o tasma kolyeyi takmış aklım almadı. Ama makyajı son derece başarılı.



Suzan Toplusoy 'un üstünde ilk bakışta Valentino dediğim ama sonrasında hiçbir defilesinde bulamadığım bir elbise var. Elbisenin ne deseni ne kesimi ne de rengi hiçbir şeyi kendisine yakışmamış. Demek ki bu tarz romantik modeller yerine sade ve modern kesimleri tercih etmeli. Ama takılarını çok beğendim. Sade saç modeli ve makyajı da çok hoş.



Zeynep Çarmıklı her zaman ki sadeliğinde giydiğini yakıştırmasını bilenlerden.

Yasemin Aloğlu 'nun kıyafetini anlayamadım. Hele o ceket içinden görünen sütyen hiç hoş değil. Saçı ve makyajıyla Cyndi Lauper 'ın 2000 'ler versiyonu gibi. 




Maide Kurttepeli 'nin Azzaro marka elbisesini nisan ayında Ronit Gülcan 'ın üstünde en mükemmel şekilde görmüştük. Maide Kurttepeli için hem fazla iddialı olmuş hem de o bel bölgesindeki 3 şeritle saçındaki altın bant bir arada overdose olmuş. O kafasındaki olmasaymış bildiğim sade ve narin Maide Kurttepeli olacakmış. Ama elbise vücuduna güzel oturmuş ve makyajı da gayet başarılı.


Melisa Eliyeşil Faber Castell altın suyuna batmış gibi. Ama eşiyle birlikte güzel bir renk uyumu yakalamaları açısından verdiği görüntüyü sevdim.



Suzan Sabancı Dinçer de iddialı bir Zuhair Murad içinde. Malum bu sene barok altın işlemeler pek bir moda. Bu elbisede Zuhair coşmuşta coşmuş kendini kaybetmiş :) Ama bu tarz fazla işlemeli ve simetrik olan elbiseleri mümkünse boyu uzun olanlar giymeli. Aksi taktirde giyenin boyunu kısaltmak için elinden geleni yapan bir modeldir. Ha daha ince görünürsünüz orası ayrı :) Her iki kolda Trabzon bilekliklere hiç gerek yokmuş. Elbise zaten başlı başına mücevher gibi.


Yelda Elmas her zaman zarif. Yine narin yüz güzelliği ve sade tarzıyla çok hoş görünüyor. Ama lacivert tonlarında bir elbise üstüne siyah kürk sevmeyenlerdenim. Tek kaybı budur.




Maya Portakal yanılmıyorsam bir Roberto Cavalli giymiş. Saçını ve makyajını çok beğendim. Ama elbisenin fazla katları üstüne bir de karışık deseniyle ortaya yorucu bir görüntü çıkartmış. Bunun yanısıra hiçbir mücevher takmaması isabetli olmuş. 



Ruken Mızraklı 'nın pileli elbisesinin rengi epey iddialı. Bir de özellikle herşeyde altın rengi eşleştirmeye gitmesi elbiseye daha da ağırlık vermiş. Lakin romantik saç modeline bayıldım. Yüz hatlarına çok yakışmış. 


Serra Tokar bir Stella McCartney ile. Elbisenin halter yakası vücut hatlarına yakışmış. Özellikle dağınık model saçlarını çok sevdim. 


Tamara Mansinova adeta takılarımla adamı döverim ezerim mahvederim der gibi. Herşey çok abartılı çok ağır çok çok çok işte yahu :) Saçlar gergin tüm hatlarını sertleştirmiş. Göz makyajı kötü. Ne yazık ki güzel ve şık birşey bulamadım. 


Oya Eczacıbaşı 'nı beğenmemek zor hele onun için negatif birşey yazmak daha da zor. Ama yazmazsam olmaz kendimle ters düşerim. Ne yazık ki hatları bu elbisenin kesimine olmamış. Gereksiz yere basenlerini çıkartmış. Bu yakaya hiçbir kolye takmayabilirdi. Makyajı ve saçları başarılı. Hele o zarif duruşu olağanüstü !

Yazacak daha bir sürü kişi var ama malum benim zaman kıtlığım her daim devam ediyor. Bakalım beğenilerim sizinkilerle tutacak mı ? 

Ha bu arada gece sizin için seveceğinize emin olduğum bir post daha gireceğim haberiniz olsun :)

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.