Pages

Gornji oglas

Thursday, November 1, 2012

STİL KEŞİF : Ulyana Sergeenko

Sizlere moda dünyasını farklı ve özgün stiliyle kasıp kavuran bir ismi büyük bir keyifle takdim ederim. Ulyana Sergeenko ! Eminim bir çoğunuz kendisini çoktan keşfetmiştir. 2 çocuk annesi 32 yaşındaki bu dünyalar güzeli kadının vintage ve etnik karışımı tarzı uygulayışını bir süredir büyük bir hayranlıkla takip ediyorum.


 
 
Küçüklüğünden beri modaya gönül veren biri olmuş Ulyana. Ama asıl mesleği fotoğrafçılık olmuş. Ne yazık ki maddi imkansızlıklar kendisini fotoğrafçılıkta istediği yerlere götüremediği gibi modaya duyduğu aşkında bir türlü ucundan tutmasına izin vermemiş.. Ama yeteneği ve azmi gibi şansıda yanındaymış. Aşık olup evlendiği adam Rus oligark Danil Khachaturov 2 milyar dolarlık servetiyle Rusya 'nın en zenginlerindendir. İlk 2 sene Ulyana evliliğiyle ilgilense de modaya olan aşkı ve bir yerlerden başlama isteği hiçbir zaman azalmamıştır. Ve nihayet Danil eşinin moda dünyasında söz sahibi olabilmesi için tüm maddi imkanları önüne serer. Sonuç büyük bir başarıdır. Yakın dostları Natalia Vodianova ve Dasha Zhukova 'nın desteklerininde bu başarıda büyük bir rolü vardır. Son 1-2 senedir teatral ve özgün tasarımlarıyla Ulyana Sergeenko markası moda dünyasında fırtınalar estirmeye başlar. Lady Gaga en büyük hayranıdır ve şu ana kadar birçok davette Ulyana 'nın tasarımlarını büyük bir keyifle giymeye devam eder.





 
Ulyana 'nın sadece tasarımları değil kendine has stilide farklıdır. 50'lerin moda dergilerinden çıkmış vintage tarzını Rus kültürünün etnik lezzetiyle harmanlamakta ustadır. Kendi tasarımlarını giymekten büyük bir keyif aldığı gibi hepsini de olağanüstü bir başarıyla sunup insanda hemen almalıyım isteği uyandırıyor. Tabi ancak yokla var arası bir bel çapınız ve sütun gibi bacaklarınız varsa :) Farkettiyseniz pullu payetli şeyleri sevmiyor. Ancak transparan tül etekleri ve en fazla bacak dekoltesini tercih ediyor. Şapkalar ve eşarplar en sevdiği aksesuar. Makyajında en belirgin özellik kırmızı ruju ve göz kalemi. Saç modeli değişkendir çünkü giydiği her kıyafetin ruhunu tamamlamasına büyük bir önem gösterir.

Günümüz modasına kesinlikle kurban olmuyor. Örneğin bu sezon deri moda diye hemen edinmeliyim diyenlerden değil. Kendi koleksiyonları dışında giymekten en keyif aldığı marka Dolce&Gabbana. Çünkü Dolce&Gabbana 'nın da son yıllarda iyice ön plana çıkardığı etnik Sicilya tarzı zevkine fazlasıyla hitap etmektedir.
 
Kısaca karşımızda stil sahibi nasıl olunur sorusuna verilecek en güzel cevaplardan biri duruyor. Bu iş sezonun en hit parçalarını alıp giymekle olmuyor. O zaman sadece şık olursunuz. Ama stil sahibi olmak çok başkadır. İşin küçük sırrı sizin modaya uymanız değil, kendinize belirlediğiniz tarza modayı uydurmaktır. Tıpkı Ulyana Sergeenko 'nın yaptığı gibi !







No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.